Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Уручили торбе и школски прибор за 150 ученика слабијег имовног стања

Уручили торбе и школски прибор за 150 ученика слабијег имовног стања

Руксаке са неопходним школским прибором данас је добило 150 ученика основних и средњих школа са подручја општине Србац чиме је успјешно завршена хуманитарна акција “Буди ми пријатељ” коју је организовало Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.”.

Извршни директор Цезара, Тања Шњегота, рекла је да се акција реализује сваког љета како би се олакшао почетак нове школске године ученицима слабијег материјалног стања.

“Ово је најуспјешнија година јер је прикупљено највише средстава тако да смо успјели обезбиједити 150 школских торби и неопходни прибор за исто толико ученика. Осим квантитетом, ове године можемо се похвалити квалитетом опреме неопходне за почетак нове школске године”, рекла је Шњегота.

Да би акција била најуспјешнија од свих, поред грађана, заслужни су и бројни спонзори: “Фрукта Трејд”, Pub Eight, дио колектива ЈП “Путеви Републике Српске”, Бранислав Зрнић и Вања Антонић.

“Дио средстава издвојен је из пројекта “Млади за пет” којег је подржало Министарство породице, омладине и спорта а захвалност иде и партнерима, Центру за социјални рад и Центру за културу и спорт”, изјавила је Шњегота.

Једна од ученица којој је данас уручен поклон је Анђелина Станковић из Малих Ситнеша.

“Идем у пети разред и имам два брата и сестру. Хвала свима који су нам помогли да добијемо нове торбе и прибор”, изјавила је Анђелина.

У Цезару се захваљују свим донаторима и привредним субјектима који су поставили теглице-касице у своје радње, суграђанима који су несебичним донацијама подржали акцију и волонтерима који су били активни од покретања акције и који су најзаслужнији за богат и разноврстан садржај школских руксака.