Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Уређено гробље и порта храма Светог пророка Илије

Уређено гробље и порта храма Светог пророка Илије

Вјерници парохије лепеничке, на иницијативу свештеника Ненада Ђурића, организовали су акцију на уређењу порте и гробља код храма Светог пророка Илије а предузеће “Циклон дуо” из Српца ангажовано је на радовима и уређењу пута у дужини од око 700 метара.

Свештеник Ненад Ђурић каже да је са гробља извезено 15 камиона смећа и да комплетно уређење још није завршено. Он упућује апел мјештанима да не бацају смеће јер су у гробљу постављени контејнери.

“Набавили смо три контејнера који ће, надамо се, спријечити формирање разних депонија на гробљу и дати му суштину а то је да су гробља света мјеста. Србачки Kомуналац ће од сада редовно возити отпад који се прикупи у контејнере и овим путем изражавам захвалност свима који су учествовали у акцији чишћења и помогли рад добровољним прилозима”, рекао је Ђурић.

Он је додао да су поставили бетонске плоче на 45 метара квадратних испред цркве и набавили осам до девет саксија у које су засадили цвијеће и зеленило.

“Асфалтирано је и око 330 метара квадратних у порти храма а предузеће ”Циклон дуо” са механизацијом изводи земљане радове на путу око гробља. Акцију уређења настављамо и позивам вјернике да имају разумијевања и подрже све наше активности како би допринијели да гробље изгледа како приличи једном православном гробљу”, рекао је Ђурић.