Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Удружење Извор обиљежило Међународни дан особа са инвалидитетом

Удружење Извор обиљежило Међународни дан особа са инвалидитетом

Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор” обиљежило је у петак Међународни дан особа са инвалидитетом.

Овом догађају су присуствовали начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић, вишегодишњи редовни донатор и власник фирме “Тат-Kом” Драган Татомир, чланови удружења из Приједора, секретар Савеза “МеНеРаЛи” Госпава Рађен Радић, чланови Миленијумовог позоришта који су извели представу и други грађани који радо долазе на дружење у Извор.

Начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић је похвалио рад Извора и истакао да ће подршка Општине Србац бити настављена и у наредном периоду.

“Општинска управа несебично, у складу са својим могућностима, помаже рад овог удружења, чији резултати дјеловања показују оправданост постојања. Удружење је заиста активно, има низ садржаја током године и похваљујем њихов труд који улажу како би својим корисницима обезбиједили што бољу услугу”, рекао је Митрић.

Госпава Рађен Радић је истакла значај обиљежавања Међународног дана особа са инвалидитетом и истакла да је Извор примјер како би једно удружење требало да функционише.

“Извор током цијеле године показује суштину постојања и сврху оваквих удружења, а то је подршка нашим породицама. Наш Савез пружа допринос у њиховом раду, а ове године за 13 наших удружења, међу којима је и Извор, успјели смо уз подршку предсједнице Жељке Цвијановић набавити возила која су им од велике користи”, рекла је Рађен Радић.

Аматерско позорише “Миленијум” извело је своју нову представу “Сањари”, а предсједница НВО “Миленијум”, Санела Видовић, истакла је да радо долазе у Извор и да њихова сарадња траје већ неколико година.

“Наша дружења трају већ дужи период и радо се одазивамо њиховом позиву. И претходних година смо за њих изводили наше представе и надамо се да ће тако остати. Представа говори о разним темама које се тичу средњошколаца и вјерујемо да је присутнима било занимљиво гледати шта Миленијум ради са младим глумцима”, рекла је Видовић.

Директор удружења Извор, Мира Татић, каже да је ово била прилика да угосте драге пријатеље и донаторе који им пружају подршку и изразила захвалност свима који су уз њих све ове године.

“Обиљежили смо Дан особа са инвалидитетом с циљем да скренемо пажњу да наша дјеца треба да уживају своја права сваки дан, а не само на овај датум. Трудићемо се да и у наредном периоду оправдамо повјерење свих оних који нам га пружају”, рекла је Татић.

Дружење је протекло уз пјесму и свирку, а закуску су обезбиједили Општина Србац и фирма “Тат-Kом”.

Чланови Извора настављају са својим редовним активностима, а ново дружење уз пјесму и забаву планирају организовати пред крај децембра.