Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Удружење Извор на међународном дружењу дјеце и омладине са потешкоћама у развоју у Градишци

Удружење Извор на међународном дружењу дјеце и омладине са потешкоћама у развоју у Градишци

Чланови Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор” из Српца присуствовали су трећем Међународном дружењу дјеце и омладине са потешкоћама у развоју и њихових родитеља под називом “Сви смо ми дио вас” које се одржава у Kрушкику код Градишке.

Манифестација је почела јуче и трајаће два дана а окупила је око двије хиљаде породица из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Сјеверне Македоније из око 100 градова.

Ради се о највећем окупљању дјеце са потешкоћама у развоју у бившој Југославији којем чланови Извора редовно присуствују.

Према ријечима директорице удружења, Мире Татић, оваква дружења за њих значе много јер имају прилику да створе бројна познанства и виде нешто ново.

Дјеца су имала прилику да се провозају у кочијама, учествују у спортским полигонима а приређен је и заједнички ручак и музика уживо. На манифестацији су гостовали бројни бајкери, међу којима су били и чланови Мото клуба “Пантери” из Српца, а био је присутан и велики број волонтера, ученика и чланова фолклорних друштава који су заједно заиграли народно коло.

Међу музичким извођачима је био и члан Извора, Дејан Ристић, који је отпјевао и одсвирао ауторску пјесму посвећену свом удружењу и добио овације за изведбу.

Организатор дружења било је Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка на челу са предсједником Драгославом Шиником.