Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Удружење жена Србац прославило другу годишњицу рада

Удружење жена Србац прославило другу годишњицу рада

Отварањем новог изложбеног простора на првом спрату тржног центра Хипер Kорт, Удружење жена Србац данас је обиљежило другу годишњицу рада.

Тим поводом за грађане је од данас омогућен попуст на све њихове производе у износу од 10 одсто, који ће трајати до 24. априла, односно до васкршњих празника.

Предсједница удружења Весна Смиљанић рекла је да су данас приредили закуску, слане и слатке делиције и освјежавајућа пића, како би почастили госте и све грађане Српца који им од почетка рада пружају подршку.

“Преселили смо у нови изложбени простор јер нам је прошли постао тијесан а створила се потреба да ширимо наш рад. Повећан је број чланица, имамо их тренутно 50, а проширио се и асортиман наших ручних радова, зимнице, одјевних, козметичких и других производа. Желимо да анимирамо жене на селу да нам се прикључе, одржавамо састанке и радионице и будемо још препознатљивији”, рекла је Смиљанић.

Додаје да је седам њихових производа доспјело у Kрајишке куће у Бањалуци и Требињу а неки од њих окитили су се наградама.

“На сајму кога је организовало ресорно министарство и Пољопривредни кластер ГЛС добили смо златну медаљу за квалитет пекмеза од шљиве и сребрну медаљу за домаћи благи ајвар од печених паприка. То је доказ квалитета нашег рада. Наставићемо правити сокове, пекмезе, ајвар и друге производе, како би грађанима обезбиједили да конзумирају домаће, а ми да зарадимо себи за радионице, презентације и излете како би се још више омасовили и представили широј јавности нашу дјелатност”, рекла је Смиљанић.

Чланица удружења од првог дана је Брана Лончар, која пензионерске дане проводи плетећи и хеклајући а заједно са осталим чланицама вриједно ради на припреми зимнице и других специјалитета.

“Србац је мало мјесто и нема пуно дешавања, тако да својим радом доприносимо квалитетнијем друштвеном животу и очувању традиције. Трудимо се да оне обичаје који су вијековима присутни на овим просторима пренесемо на млађе”, рекла је Лончар.

Од самих почетака активна је и Брана Сувајац која производи љешњак и каже да на креативан начин проводи вријеме у удружењу.

“Међу чланицама има добрих домаћица, мајки и супруги које израђују ручне и друге радове и стално учимо једни од других”, рекла је Сувајац.

Прослави годишњице удружења присуствовали су и начелник општине Млађан Драгосављевић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и начелница Одјељења за финансије Зорица Стаменић.

“Удружење жена је од оснивања скретало пажњу са својим активностима које су за сваку похвалу. Ми смо то препознали и подржавамо их на најбољи начин, што ћемо наставити а повећали смо и средства у буџету за њихов рад”, рекао је начелник Драгосављевић.

Радно вријеме изложбеног простора је радним данима од 9 до 16 часова а суботом од 9 до 14 часова.