Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Удружење жена Србац обиљежило трећу годишњицу постојања и рада

Удружење жена Србац обиљежило трећу годишњицу постојања и рада

Удружење жена Србац обиљежило је данас трећу годишњицу постојања и рада додјелом захвалница и презентацијом традиционалних домаћих јела коју су организовали у свом изложбеном салону на првом спрату тржног центра “Хипер Kорт” у Српцу.

Поред чланица удружења, свечаности су се одазвали начелник општине Млађан Драгосављевић, предсједник Скупштине општине Милош Будић, начелник одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић, представници Туристичке организације општине Србац, Пољопривредног кластера ГЛС, Земљорадничке задруге Ливач из Александровца, Дома за старија лица Бардача, удружења Извор, донатори и други са којима остварују дугогодишњу успјешну сарадњу.

Весна Смиљанић, предсједница Удружења жена, рекла је да је протекла година била за њих изузетно успјешна јер су учествовале на бројним сајмовима у Бањалуци, Градишци, Дервенти, Мостару и другим градовима на којима су презентовале своје производе и готово редовно освајале награде за њихов квалитет.

“У прошлој години добиле смо златну медаљу за љути џем од вишње, сребрну медаљу за екстра џем од јагоде и златну трешњу за уникатан рад-крпене лутке. Наши производи су потпуно безбједни за конзумацију и употребу о чему свједочи и то да је њих 17 прошло све потребне хемијске анализе и може се наћи у слободној продаји, попут ајвара, џемова, пекмеза, медењака, пржених љешњака, сапуна и других”, рекла је Смиљанић и додала да се ови производи могу купити у Kрајишкој кући у Бањалуци, Kући Лијевча и Поткозарја у Градишци и у њиховом изложбеном салону у Српцу.

Она је позвала све србачке жене да им се придруже и проведу с њима квалитетно слободно вријеме, додајући да је свака нова идеја добро дошла.

“Свуда гдје смо биле поносно смо представиле наш град и удружење а то не бисмо могли без помоћи наших пријатеља и донатора, нарочито Општине Србац која нам је омогућила средства из буџета за рад и без тога не бисмо могли опстати”, истакла је Смиљанић.

У прошлој години одржале су и бројне радионице у удружењу Извор, Дому за старија лица Бардача, затим у основним школама, те радионицу плетења у сарадњи са организацијом “BH Craft”, а одлазиле су и на разне излете, дружења, прославе, па чак и на представе у бањалучко позориште.

“Оно на шта смо смо посебно поносне је поп-рок фестивал Урбан фест кога организујемо сваког задњег петка у јулу и који је већ постао традиција у Српцу, па позивам све генерације да нам се придруже на градском тргу и ове године”, рекла је Смиљанић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да ово удружење заслужује максималну пажњу Општинске управе јер је најбољи промотер наше локалне заједнице.

“Присутне су на бројним манифестацијама у Српцу и окружењу и представљају свима примјер својим активизмом и резултатима које постижу због чега ће и убудуће имати нашу подршку”, истакао је начелник Драгосављевић.

Посебну захвалницу добио је члан удружења Извор, Дејан Ристић који је са музичарем Слободаном Слођом Милетићем написао и компоновао пјесму о Удружењу жена Србац, што је, према ријечима предсједнице удружења Весне Смиљанић, најљепши поклон за њихову годишњицу рада.

У склопу прославе треће годишњице рада, Удружење жена Србац презентује своју понуду и на васкршњем сајму у Српцу који је почео данас и трајаће до петка 14. априла, у сарадњи са Туристичком организацијом општине Србац.