Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Удружење грађана “Моје Ножичко: Божићним колачима и пакетима обрадовали мјештане

Удружење грађана “Моје Ножичко: Божићним колачима и пакетима обрадовали мјештане

Мјештани и породице слабијег имовног стања из Ножичког остали су пријатно изненађени ових дана када су на њихова врата закуцали чланови Удружења грађана “Моје Ножичко” који су им поклањали пакетиће колача како би им уљепшали најрадоснији хришћански празник Божић.

У акцији под називом “Божићни колачи” учествовало је 43 дјеце а посластице су припремали у друштвеном дому у Ножичком.

Предсједник удружења, Велимир Микулић, рекао је да су припреме започеле 5. јануара када су донијели шпорете у дом, а колаче су обликовали и пекли на Бадњи дан.

“Дом смо адаптирали у својеврсну фирму и подијелили дјецу по погонима. Правили су медењаке, бакин колач и куглице од кекса и израђивали честитке, пакујући све то у целофан. У сваком пакетићу се налазио по један од колача и по једна нацртана честитка а на омоту смо лијепили наљепнице удружења”, рекао је Микулић.

Свако од дјеце ко је узео учешће добио је по један пакетић а на Бадњи дан су се организовали у три групе и дијелили поклоне мјештанима.

“Ишли смо по селу и обилазили људе које смо препознали као неког коме нема ко доћи или који су на неки начин заслужили да их посјетимо. Заједно са дјецом смо отишли до њихових кућа и дали им по један пакетић као симболичан поклон за Бадњи дан. Остатак пакетића са колачима, који су били посни, подијелили смо пред црквом након пијукања. Укупно је направљено близу 300 пакетића”, истакао је Микулић.

За дјецу у друштвеном дому, приликом израде колача, припремали су за ужину чајеве и помфрит, а сав посао је био завршен за три сата.

Ово није била једина акција Ножичана током празника јер су ученици подручне школе из овог села, уочи Нове године, прикупљали слаткише од којих су паковали пакетиће за своје вршњаке и подијелили их 30. децембра на школској приредби.

“Наше удружење је узело учешће тако што је за износ од око 200 KМ докупило слаткише. Укупно је направљено 115 пакетића које су подијелили свим ученицима наше школе, односно за њих 85, док су они слабијег имовног стања добили по два пакетића”, рекао је Микулић.

Он је истакао да ће се потрудити да се ове активности организују и наредне године и буду уврштене у календар рада удружења.