Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Три поготка Андрее Ивановић за тријумф Слоге над Приједорчанкама

Три поготка Андрее Ивановић за тријумф Слоге над Приједорчанкама

Под вођством новог тренера Бранимира Дабића фудбалерке србачке Слоге играју као препорођене, а то су потврдиле данашњом побједом на домаћем терену против лидера првенства, Слоге из Приједора, резултатом 3:1.

Гошће су кандидаткиње за освајање шампионског наслова у Првој лиги Републике Српске и до ове утакмице биле су водеће на табели али су талентоване и одважне Српчанке показале да имају екипу за највише домете и заслужено укњижиле сва три бода.

Јунак утакмице била је Андреа Ивановић, најбољи стријелац Прве лиге Српске у прошлој сезони, која је постигла сва три поготка, у 15, 41. и 63. минуту а Валентина Сајак успјела је у 21. минуту само ублажити пораз гошћи.

Слога из Приједора је након данашњег пораза препустила прво мјесто ЖФK Приједору који је данас савладао Младост из Рогатице са 3:2.

Екипа Приједора има 22 бода док другопласирана Слога из Приједора има 19 и утакмицу мање. БСK-Спартак 2013 из Бањалуке је трећи са 18 бодова и двије утакмице мање док је србачка Слога четврта са 18 бодова и слабијом гол разликом у односу на Бањалучанке.

У наредном колу Српчанке иду на мегдан БСK-Спартаку у Бањалуку а утакмица се игра у суботу 27. маја са почетком у 17.30 часова.

На листи најбољих стријелаца Прве лиге Српске води Наташа Ивковић из Српца са 12 погодака, друга је Мелина Сарајлић из приједорске Слоге са 11 а Андреа Ивановић из србачке Слоге је на петом мјесту са 7 погодака.

Заслуге за успјешне партије Српчанки у посљедње вријеме, поред играчица, иду и управи, на челу са предсједником Златком Игњатићем, која је консолидовала клуб након недавних турбуленција, као и тренеру Бранимиру Дабићу који је након именовања крајем априла унио свјежину у екипу и вратио побједнички дух, нанизавши три побједе у све три утакмице колико води женски тим Слоге.

ЖФK СЛОГА (СРБАЦ): Брковић, Цвјетковић, Бајић, Новаковић (од 46. Гојковић), Kнежевић, Ивановић, Митраковић, Васиљевић (од 46. Боснић), Ивковић, Топић, Игњатић (од 90. Вученовић).

ЖФK СЛОГА (ПРИЈЕДОР): Ђурић, Сарајлић, Тимарац, Даничић, Маленчић, Пјевић, Н.Гњатовић, Чаушевић, Бојанић, Латиновић, Сајак.