Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Три нова случаја вируса корона у Српцу, једно лице преминуло

У протеклих 48 часова на подручју србачке општине регистрована су три нова случаја вируса корона, а забиљежен је и један смртни случај, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Од тога су два случаја евидентирана током данашњег дана а ради се о женској особи млађе животне доби која има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији, те мушкарцу средње животне доби који је због тежих симптома смјештен на болничко лијечење.

Јуче је регистрован још један случај а у питању је мшкарац средње животне доби који је такође хоспитализован због изражених симптома.

У посљедња 24 часа забиљежен је и један смртни случај а ради се о мушкарцу средње животне доби из Српца који се протеклих дана налазио на болничком лијечењу гдје је и преминуо од посљедица новог вируса.

На подручју србачке општине се 57 особа тренутно налази у кућној изолацији од чега је 22 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије заражена је 621 особа из наше општине, од чега се опоравило 573 а преминуло је 26 особа.

У Републици Српској је у посљедња 24 часа тестирано 575 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 112 особа.

Ради се о 51 мушких и 61 женских особа, од којих су 10 млађе, 65 средње и 37 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 30 особа је из Бањалуке, девет из Пала, седам из Сокоца, шест из Добоја, пет из Бијељине, по четири из Брода, Градишке, Kозарске Дубице, Лакташа и Приједора, по три из Вишеграда, Зворника и Источног Новог Сарајева, по двије из Берковића, Братунца, Гацка, Дервенте, Источне Илиџе, Модриче, Невесиња, Српца и Хан Пијеска и по једна из Власенице, Лопара, Милића, Осмака, Прњавора, Фоче, Челинца и Шековића.

Пријављено је седам смртних случајева а ради се о особама средње и старије животне доби из Бањалуке (двије особе), Дервенте, Српца, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђено 41.827 случајева вируса корона, а преминула је укупно 2.178 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 31.307 особа, а тестирано је укупно 193.295 особа.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *