Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Три нова случаја вируса корона у Српцу

У дане викенда према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац вирус корона је потврђен код двије женске особе старије и једне средње животне доби. Анализа је извршена PCR тестом а у свим случајевима ради се о блажим симптомима болести.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налазе 53 особе, од којих су 24 активно позитивне на вирус корона. Од почетка пандемије заражене су 943 особе из Српца, од којих се опоравило 882, а преминуло је 37 лица.

Сутра ће здравствени радници Дома здравља Србац бити ангажовани на ревакцинацији лица преко 65 година другом дозом вакцине.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 407 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 115 особа.

Ради се о 65 мушких и 50 женских особа, од којих је 17 млађе, 56 средње и 42 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 25 особа је из Бањалуке, 11 из Зворника, 10 из Прњавора, по девет из Kнежева и Шипова, по осам из Бијељине и Градишке, шест из Новог Града, по пет из Лакташа и Шековића, четири из Челинца, три из Милића, по двије из Братунца, Kотор Вароша и Приједора и по једна из Власенице, Дервенте, Доњег Жабара, Мркоњић Града, Пелагићева и Чајнича.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај заражених вирусом корона.

Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је шест особа из Бањалуке, четири из Градишке, по двије из Добоја и Источне Илиџе и по једна из Гацка, Шамца, Новог Града, Kнежева, Источног Новог Сарајева, Трнова и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 59.374 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.140 особа.

Од новог вируса до сада се опоравило 40.986 особа, а тестирано је укупно 249.838 особа.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *