Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Три награде за Миленијум на Фестивалу омладинских позоришта РС у Прњавору

Три награде за Миленијум на Фестивалу омладинских позоришта РС у Прњавору

Аматерско позориште младих “Миленијум” из Српца освојило је три награде на 22. Фестивалу омладинских позоришта Републике Српске који је одржан ових дана у Прњавору.

Њихова представа “Kолаж 23” добила је награду за најбољу представу по оцјени жирија публике и специјалну награду за радост стварања представи, док је члан Миленијума, Огњен Миљевић, награђен за младу глумачку наду.

У образложењу награде, стручни жири у саставу: филмска и ТВ редитељка Јелена Топић, драматург и др теорије умјетности и медија Милица Kонстантиновић и магистар драматургије Огњен Богдановић навели су да се појавношћу на сцени, зрелом духовношћу и ненаметљивошћу Огњен Миљевић истакао као први међу једнакима у својој трупи, те својом тихом доминацијом допринио квалитету игре свих присутних.

Изјашњавајући се о представи “Kолаж 23”, жири је истакао да магија коју млади креирају на сцени, приближава публици радост стварања и тајну извођачког умијећа, додавши да увлачи публику у фантастичну атмосферу, створену минималним средствима, тијелом и гласом, а поезија креирана покретом оставља без даха.

Према гласовима публике, награду за најбољу представу, поред “Kолажа 23”, добила је такође “И не би представа” Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Прњавор.

Извршни директор Миленијума, Санела Видовић, рекла је да сваке године учествују на фестивалима и увијек освоје награде, а овог пута им је посебно драга награда публике, јер је то доказ да су порука и смисао представе пренесени на прави начин.

“Захваљујемо на пруженој прилици да се представимо, а нарочито глумици Слађани Зрнић која вриједно ради са нашом омладином”, рекла је Видовић и додала да су представу у Прњавору имали прилику да погледају ученици Основне школе “Бранко Ћопић” и Музичке школе “Константин Бабић” из Прњавора.

Покровитељи 22. Фестивала омладинских позоришта Републике Српске били су Министарство просвјете и културе Републике Српске, Град Прњавор и прњаворски Центар за културу.