Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Трећи Урбан фест оправдао традицију и приредио ноћ за памћење

Трећи Урбан фест оправдао традицију и приредио ноћ за памћење

Да је Србац добио фестивал који се по квалитету може мјерити са сличним музичким догађајима у региону потврдио је трећи по реду Урбан фест који је синоћ окупио више стотина посјетилаца из Српца и околних општина.

На градском тргу окупили су се љубитељи урбаног звука који су готово три часа уживали у наступу бенда Ултразвук из Бањалуке који је потврдио да је заслужено добио позивницу за овај фестивал другу годину заредом. Магични вокали Лејле Долорес и Лазара Јовића подсјетили су нас на легендарни поп, рок, фанки и латино звук 80-их и 90-их, а беспријекорно су изводили и комерцијалне хитове данашњице, тако да се нико не би бунио да их видимо на сцени и наредне године.

Због болести једног од чланова, није одржан планирани наступ бенда Долап из Српца али су добру атмосферу на тргу својом појавом употпунили штулаши из Новог Сада, који су се фотографисали и играли са публиком, а посебно су одушевили најмлађе.

Весна Смиљанић, предсједница Удружења жена Србац, које је било организатор Урбан феста, каже да је ово музички догађај за све генерације.

„Наша жеља је да ово постане породични фестивал у чему смо добрим дијелом успјели јер су на концерт дошли родитељи са дјецом, бакама и декама, уз обиље добре хране коју смо припремили, чиме на најљепши начин промовишемо наш град“, рекла је Смиљанић.

Посјетиоци су по приступачним цијенама могли купити домаће колаче, фритуле, кувани кукуруз, роштиљске специјалитете, сокове с ледом, точено пиво и вино а били су изложени и ручни радови, сувенири и козметика које су израђивале србачке домаћице из удружења.

Славица Миљевић-Ћаја, идејни творац Урбан феста, каже да су уживали у организацији овог догађаја на којем се, како каже, окупила публика од 5 до 95 година.

„Надамо се да ћемо постати препознатљиви у региону и радимо на томе да сваке године посјетиоцима понудимо нешто ново. За сада смо веома задовољни садржајем и извођачима а наредних година ћемо се трудити да доведемо на фестивал још звучнија имена“, рекла је Миљевић.

Лазар Јовић из бенда Ултразвук каже да су радо прихватили позув да наступе ове године јер још памте одличну прошлогодишњу атмосферу.

„Добро се осјећамо у Српцу, публика је сјајна, амбијент је лијеп и надам се да ће фестивал потрајати још дуго година“, рекао је Јовић.

Посебне похвале и ове године иду на рачун најмлађе публике која је била најватренија испред бине и у плесном ритму испратила све наступе.

Међу посјетиоцима су били и начелник општине Млађан Драгосављевић, замјеник начелника Владимир Гужвић и предсједник Скупштине општине Милош Будић са сарадницима, као и одборници Скупштине општине, директори јавних предузећа и установа и други представници јавног и културног живота.

„Ово лијепо дешавање уноси свјежину у цјелокупну понуду културних и спортских манифестација у Српцу и упућујем честитке чланицама Удружења жена што су се прихватиле улоге организатора овог догађаја. Садржаји које су припремили су на нивоу и свако од посјетиоца може пронаћи нешто за себе, како у музичком репертоару који је био шаролик, тако и у гастрономској понуди“, рекао је начелник Млађан Драгосављевић.

Поред Општине Србац, подршку организацији Урбан феста пружио је велики број спонзора из Српца и других општина.

Синоћњи догађај имао је и хуманитарни аспект јер је на једном од штандова била постављена кутија за прикупљање прилога за помоћ у лијечењу нашој суграђанки Наташи Давидовић.

Више фотографија погледајте у фејсбук групи Општине Србац ОВДЈЕ.