Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Трећи србачки Урбан фест доноси сјајне свирке и бројна изненађења

Трећи србачки Урбан фест доноси сјајне свирке и бројна изненађења

У организацији Удружења жена Србац у петак 28. јула на градском тргу у Српцу одржаће се трећи Урбан фест на којем ће посјетиоце дочекати мноштво добре музике у виду сјајних поп-рок бендова из Бањалуке и Српца, а моћи ће се испробати и традиционални домаћи специјалитети које ће припремати вриједне чланице србачког удружења.

Манифестација почиње у 20 часова када ће премијерни наступ имати нови србачки бенд под називом Долап који ће провјереним рок хитовима домаће и стране музичке сцене загријати публику.

Централни наступ вечери биће концерт бенда Ултразвук из Бањалуке који је прошле године одушевио посјетиоце, због чега је заслужио нови позив организатора. Ултразвук ће до касних ноћних часова свирати чувене плесне хитове 80-их и 90-их и хитове поп, рок, денс, фанки и алтернативне музике у којима ће подједнако уживати све генерације.

Славица Миљевић-Ћаја, чланица Удружења жена Србац и идејни творац Урбан феста, каже да госте очекују разна изненађења а једно од њих приредиће штулаши из Новог Сада.

“Ходање на штулама је атрактивна вјештина која привлачи пажњу посматрача свих узраста и сигурно је да ће нашој манифестацији створити посебан угођај. Штулаши са необичним костимима ће се дружити са публиком више од сат времена и плесаће уз хитове наших извођача”, рекла је Миљевић.

Она додаје да госте манифестације очекује хладно пиво и пилећа јела са роштиља, као и слани и слатки специјалитети Удружења жена Србац, међу којима се посебно издвајају њихове већ препознатљиве фритуле и чоколадне куглице, колачи, кувани кукуруз, домаћи сок са ледом и слично, а једна од новина ове године биће и штанд са вином.

Подршку организацији Урбан феста пружили су бројни спонзори а један од покровитеља је и Општина Србац која је овај догађај уврстила на листу културно-спортских манифестација које се финансирају из буџета општине Србац.