Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Током викенда 19 нових случајева вируса корона у Српцу

Током викенда 19 нових случајева вируса корона у Српцу

На подручју србачке општине у данима викенда регистровано је 19 нових случајева вируса корона а резултати су добијени путем PCR теста и брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о девет мушких и 10 женских особа, од чега су три мушкараца млађе, четири средње а два старије животне доби, шест жена млађе, три средње и једна старије животне доби.

У Српцу је тренутно 51 особа активно заражена новим вирусом а у кућној изолацији је 138 лица.

У Републици Српској у посљедња 24 часа извршено је тестирање 181 лабораторијског узорка путем PCR теста а вирус корона откривен је код 74 особе. Институту за јавно здравство РС пријављено је 28 смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 699 а на респиратору је 51 особа.

У србачком Дому здравља наставља се имунизација становништва без претходног заказивања, сваким радним даном од 10 до 13 часова. Данас је на распореду била Спутњик В вакцинација (само као бустер доза), а у уторак и сриједу Синофарм вакцинација. У четвртак ће се вршити Фајзер вакцинација и ревакцинација а у петак Спутњик В вакцинација (само као бустер доза).

Вакцина Спутњик В ће од ове седмице до краја фебруара бити доступна само као бустер доза. Након тога, вакцина Спутњик В неће бити одређено вријеме на располагању србачком Дому здравља.