Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Теа Микић и Mary Brooks направили магичан спој у пјесми “Ако си”

Теа Микић и Mary Brooks направили магичан спој у пјесми “Ако си”

Српчанка Теа Микић пјесмом и шармом већ одавно је освојила срца својих суграђана а у сарадњи са њемачким композитором и музичарем Marius Bracke, умјетничког имена Mary Brooks-Between Flowers and Me, планира већи музички искорак на балканско тржиште и друге земље у региону.

Њих двоје недавно су снимили пјесму “Ако си”, као први званичан Теин сингл за кога је урађен видео спот а снимљена је на српском језику и већ је побрала позитивне критике јавности.

“Инспирисани свјетски популарном музиком повезали смо “запад и исток” и створили поп пјесму која је жанровски намијењена интернационалној публици и може се слушати било гдје у свијету”, каже Теа.

Додаје да је њена велика жеља била да прави пјесме на матерњем језику, јер се, како каже, најбоље осјећа код своје куће.

“Мариус је био заинтересован да напишемо пјесму на српском, али се није надао да ће овако добро тако да и радимо тренутно на још неколико нових пјесама, па је лако могуће да до краја године објавимо и ЕП плочу”, рекла је Теа.

Она је први пут узела микрофон у руке још са 15 година а прве стихове написала је са 20 и аутор је текста и музике своје прве пјесме.

Највеће заслуге за њене музичке почетке има отац Миодраг, који је током свог живота био прави виртуоз на хармоници и клавијатурама и са којим је наступала у бројним клубовима.

То је био мотив да у аустријском граду Фелдкирх, гдје је дуго година живјела упише и заврши нижу музичку школу и музичку гимназију, а након тога и студије клавира на Музичком конзерваторијуму у Фелдкирху и џез академију у Сент Галену.

Са познатим музичарима била је на турнеји у многим градовима Европе а један од њих је Shantel & Bucovina Club Orkestar гдје је и упознала Мариуса који је био менаџер турнеје. Са овим бендом одржала је преко стотину наступа широм Европе а наступила је чак једном приликом и на Сабору трубача у Гучи, будући да су њихове пјесме комбиновале грчки, српски, румунски, ромски и македонски мелос.

“Већ 13 година живим у Берлину и од како се Мариус такође преселио у овај град почели смо заједно стварати музику. Некако смо се нашли на истој музичкој разини, слажемо се што се тиче писања и стварања и мислим да ће наша сарадња потрајати”, рекла је Теа.

Истиче да ужива у доброј џез, соул, фанк и електронској музици, као и изворном балканском и етно-мелосу, а сваку слободну прилику користи да дође у родни крај – Србац.

“Посљедњих година наступала сам у више наврата са браћом Стефаном и Давидом, који су такође школовани музичари, на хуманитарним концертима у Српцу а поносна сам и што сам прошле године добила позив за учешће у емисији “Kараван” која се директно емитовала из Српца на Радио-телевизији Републике Српске. Ту сам отпјевала још једну своју ауторску пјесму под називом “Носи” коју сам такође урадила у сарадњи са Мариусом и могуће је да и за њу једног дана урадимо спот”, рекла је Теа.

Њен музички сарадник Marius Bracke-Mary Brooks за себе каже да је сањар, космополитски размишљајући музичар и хоби фотограф који воли да путује.

Дипломирао је економију у Франкфурту на Мајни а остао је у Берлину како би стварао музику јер највише од свега воли писати и продуцирати пјесме, уз фотографисање и друге врсте умјетности.

“Живот је у суштини мање трагање за срећом а више проналажење среће у потрази. За мене је срећа стварање музике, истраживање свијета, упознавање људи и константно учење нечег новог. Било на универзитету, турнеји или на послу, увијек сам правио музику и сликао фотографије и желим то да наставим и да радим кад год пожелим, па на крају свега и подијелим своју умјетност са свима вама”, рекао је Мариус.

Спот за пјесму “Ако си” можете погледати ОВДЈЕ.