Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Сјећање на погинуле борце из Жупског Разбоја

Сјећање на погинуле борце из Жупског Разбоја

Борачка организација општине Србац, у сарадњи са Мјесном борачком организацијом Ћукали, данас је у Жупском Разбоју организовала парастос за четири погинула бораца Војске Републике Српске из овог мјеста, Душка Личинара, Владимира Брковића, Зорана Глигорића и Дарка Лазића.

Парастос је служио свештеник др Живко Илић, а организован је у складу са Календаром Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова.

Поред представника Одбора и породица погинулих бораца, цвијеће су на Спомен обиљежје положиле делегације Борачке организације општине Србац и Мјесне борачке организације Ћукали, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружења СУБНОР и Мјесне заједнице Ћукали.

Цвијеће је положила и делегација Општине Србац коју су чинили замјеник начелника општине Владимир Гужвић, предсједник Скупштине општине Милош Будић и начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић, који је и предсједник Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова.

Испред домаћина, присутнима се поздравним ријечима обратио предсједник Мјесне борачке организације Ћукали, Перо Миладић, који је позвао на јединство, очување традиције и његовање културе сјећања на Одбрамбено-отаџбински рат Републике Српске и на погинуле борце Војске Републике Српске.

Душко Личинар је погинуо 06.12.1991. године на западно славонском ратишту, Владимир Брковић на истом ратишту 22.12.1991. године, Зоран Глигорић је погинуо у Липовцу 09.07.1993. године а Дарко Лазић 10.09.1995. године на озренско-возућком ратишту.