Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Стефан Малетић оборио рекорд на Зимском кампу за надарене математичаре

Стефан Малетић оборио рекорд на Зимском кампу за надарене математичаре

Стефан Малетић, ученик деветог два разреда Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Српца, остварио је велики успјех на Зимском кампу за надарене математичаре који је одржан у Сарајеву од 13. до 18. јануара у организацији Удружења математичара БиХ и уз подршку Природно-математичког факултета из Сарајева.

Стефан се у својој категорији пласирао на прво мјесто са освојеним максималним бројем бодова, а стручни жири и организатори су једногласно потврдили да је млади Српчанин оствареним резултатом оборио све рекорде од оснивања кампа до данас.

Наиме, такмичари су радили четири теста, од којих је сваки носио максимално 100 бодова. Малетић је на сва четири теста освојио по 100 бодова, чиме се са 400 бодова пласирао на прво мјесто и то са убједљивом побједом, јер је другопласирани такмичар имао 75 бодова мање. У Стефановој категорији такмичило се 40 основаца из цијеле БиХ, а три такмичара су била из Републике Српске.

Стефан Малетић похађа Школу напредне математике у Сарајеву, а због остварених резлутата, већ сљедећег мјесеца прелази на виши, средњошколски ниво похађања наставе.

Такође, пошто је освојио прво мјесто, Љетни камп за надарене математичаре ће похађати бесплатно.

Малетић је на бројним такмичењма остваривао запажене резултате, а прошле године на свечаностима поводом крсне славе и Дана општине Србац уручена му је Награда општине младима и новчана награда у износу од 500 KМ.