Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Стефан Малетић најбољи на регионалном такмичењу из математике

Стефан Малетић најбољи на регионалном такмичењу из математике

Стефан Малетић, ученик деветог два разреда Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Српца, освојио је прво мјесто на регионалном такмичењу из математике које је одржано протеклог викенда у Основној школи „Бранко Ћопић“ у Приједору.

Он је претходно био први и на школском и општинском такмичењу и тако показао изузетан ниво математичког знања.

На регионалном такмичењу је учествовао и ученик осмог три разреда србачке шклоле, Саша Ђукић, који је заузео осмо мјесто.

Директор школе, Мануела Рађевић Јокић, честитала је на оствареним резултатима истакавши да србачка школа води рачуна о надареним и успјешним ученицима.

“Надам се да ће Стефан бити успјешан и на републичком такмичењу, а све честитке упућујем и њиховим наставницима Далиборки Стојковић и Недиму Окићу јер су ови резултати потврдили њихов предан рад са дјецом”, рекла је она.

Стефан је висок ниво знања из математике показао и на Зимском кампу за надарене математичаре који је одржан у Сарајеву од 13. до 18. јануара у организацији Удружења математичара БиХ и уз подршку Природно-математичког факултета из Сарајева.

У својој категорији пласирао се на прво мјесто освојивши максималан број бодова на сва четири урађена теста чиме је оборио све рекорде од оснивања кампа до данас.

Због остварених резултата прешао је на виши, средњошколски ниво похађања наставе, а као награду је добио бесплатно похађање љетног кампа за надарене математичаре.