Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Српчанка Вероника Вукотић Бубуљ, линијски судија на Српска опену: Дијелила правду и Новаку Ђоковићу

Српчанка Вероника Вукотић Бубуљ, линијски судија на Српска опену: Дијелила правду и Новаку Ђоковићу

Турнир „Српска Опен“ је истински спектакл за све љубитеље тениса а организација турнира је била на свјетском нивоу и можемо да будемо поносни што су слике из Бањалуке на најљепши начин обишле свијет.

Ово су ријечи Веронике Вукотић Бубуљ из Српца (29), тениског тренера и судије са националном „Б“ лиценцом која је протеклих осам година судила на међународном ATP Challenger Tour у Бањалуци а дијелила је правду и на Српска Опену у Бањалуци као линијски судија заједно са судијама из Србије, Хрватске, Словеније, Македоније и БиХ.

Вероника посједује сертификате Тениског савеза Републике Српске за тренера тениса и националну судијску лиценцу којом јој је омогућено да суди професионалне турнире. Протеклих година судила је и међународне турнире из „фјучерс“ категорије и била врховни судија на националним турнирима четврте категорије.

“Сви смо уживали у „Српска опену“ који је јуче завршен и који је представљао највећи тениски догађај у региону. Врхунски играчи одиграли су атрактивне мечеве и можемо рећи да је публика била јако задовољна организацијом турнира и квалитетом тениса”, каже Вероника.

Неки од мечева на којима је судила су били Лајовић-Крајиновић и Међедовић- Барере а посебно задовољство јој је било што је изабрана као линијски судија на неколико мечева које је одиграо најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић.

“Била ми је велика част и задовољство, али и уједно велика одговорност судити једном од најбољих тенисера свих времена и то ће ми остати прелијепа успомена за читав живот”, рекла је Вероника.

Љубав према тенису код ње се родила још од малих ногу, а први пут је са шест година закорачила на тениски терен. Од тада до данас, пуне 23 године, тенис је, како каже, неизоставни дио њеног живота.

“Са доста успјеха сам се такмичила на многим турнирима широм БиХ и освајала бројне пехаре и медаље, те сам била и међу првих пет рангираних дјевојчица на ранг листи Тениског савеза БиХ. Моји резултати нису прошли незапажено ни од стране општине Србац, па сам била проглашена за најбољег спортисту општине Србац до 18 година, а недавно сам добила и посебно признање за цјелокупни ангажман у тенису”, каже Вероника.

Рад са дјецом, а нарочито са оним најмлађима, највише је испуњава. Ангажована је у Тениском клубу Србац гдје је у протеклих десетак година основама тениса научила на стотине дјеце узраста од 6 до 16 година. Тренутно обучава неколико млађих такмичара који имају велики потенцијал и који су рангирани на листи Тениског савеза БиХ, међу којима се истичу Андреј Бабић, Стефан Товиловић и Илија Цвијић.

“У клубу тренутно траје упис у школу тениса дјеце узраста од 6 до 12 година, па позивам све заинтересоване да постану заљубљеници бијелог спорта, квалитетно потроше своје слободно вријеме и развију спортски дух” рекла је она.

Вероника Вукотић Бубуљ је завршила основну школу и гимназију у Српцу са одличним успјехом, а затим и Правни факултет у Бањалуци и по занимању је дипломирани правник. У будућности намјерава да упише мастер студије на Правном факултету и да се надограђује, како на пољу образовања, тако и у тенису.