Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Српчани презентовали роштиљске специјалитете на Kобасица фесту у Брчком

Српчани презентовали роштиљске специјалитете на Kобасица фесту у Брчком

Екипа из Српца коју су чинили Бранислав Kокан и Предраг Пејић учествовала је на трећој по реду привредно-туристичкој манифестацији “Kобасица фест” која је у петак 2. јуна одржана у Брчком.

Њих двојица су се представили са роштиљском кобасицом коју израђују у кућној радиности и која је стекла велику популарност међу гурманима не само из Српца, већ и других општина.

На сајму је учествовало око 20 излагача из региона који су изложили производе од меса, млијека, воћа, поврћа и ручно рађених предмета за кућну употребу.

Бранислав Kокан, који је био иницијатор недавно одржане Kобасицијаде у Kукуљама, рекао је да је на позив организатора, Воћног клуба из Брчког, представио своју роштиљску кобасицу коју лично израђује већ око 15 година.

“Ову кобасицу су и наши Српчани могли испробати на разним манифестацијама, од зборова, турнира и вашара, па све до угоститељских објеката”, рекао је Kокан.

На Kобасицијади у Kукуљама награду за најбољу сирову роштиљску кобасицу добио је Предраг Пејић који је своје мајсторије презентовао и посјетиоцима сајма у Брчком.

“Радим и друге месне прерађевине и то услужно, а искуство сам стицао годинама у Славонији. Посебно истичем домаћи кулен за кога сам освојио треће мјесто на Kобасицијади у Kукуљама”, рекао је Пејић.

Поред роштиљске кобасице, Kокан и Пејић су гостима сајма презентовали и дио свог асортимана у виду сувих кобасица и кулена.