Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Српчанин Стојан Чекић најбољи стријелац холандског Алфенсе Бојса, припреме за наставак сезоне провео у Барселони

Српчанин Стојан Чекић најбољи стријелац холандског Алфенсе Бојса, припреме за наставак сезоне провео у Барселони

Српчанин Стојан Чекић гради успјешну фудбалску каријеру у Холандији гдје већ три године наступа за екипу Алфенсе Бојс која се такмичи у четвртој холандској лиги и на крају јесењег дијела сезоне најбољи је стријелац са седам погодака из 15 одиграних утакмица.

Стојан је и протеклих сезона био међу најбољим стријелцима клуба и задобио је велико повјерење управе која му је недавно понудила нови уговор на још годину дана.

„Осјећам се добро у овом клубу са којим постижем добре резултате. У нову сезону нисмо ушли баш најбоље али смо се послије поправили и тренутно смо на десетом мјесту од укупно 16 тимова у овом рангу такмичења“, каже Стојан.

Недавно су боравили на припремама у Барселони одакле Стојан носи велике утиске јер су били и у посјети чувеном Kамп Ноу стадиону.

„Стадион је огроман и услови рада су фантастични. Играо сам са својим тимом један припремни турнир у близини и увјерио се да људи у Шпанији заиста живе за фудбал а нарочито навијачи Барселоне. Могу рећи да ми се остварио дјечачки сан да одрадим једне овакве припреме“, рекао је Стојан.

Додаје да је добио понуду да по завршетку каријере остане у садашњем клубу и ради са омладинским погоном, што ће највјероватније прихватити.

„Алфенсе Бојс је квалитетан спортски колектив чији је официјелни партнер чувени прволигаш Фејенорд. Сваке године из нашег клуба одлази и до двадесетак младих талената у професионални фудбал. Управа клуба ми је понудила да останем радити са младима и да ће ми помоћи у свему што буде потребно. И могу рећи да се односе према мени као права породица“, истакао је Стојан.

Прије одласка у Холандију, Стојан је једно вријеме играо за Црвену земљу из Нове Веси а провео је годину и по дана и у србачкој Слоги којој је доносио помоћ у виду спортске опреме у више наврата. Воли доћи у родни крај, посјетити пријатеље и заиграти с њима фудбал, а више пута је играо на србачком турниру и на турниру у малом фудбалу у Ситнешима гдје је неколико пута добијао награде за најбољег стријелца.

„Играмо мали фудбал и у Холандији и има група нас из Републике Српске који смо заједно у тиму. Могу рећи да нам иде заиста добро и трудимо се да направимо подједнако добре резултате како у великом, тако и у малом фудбалу“, каже Стојан.

У Србац долази кад год стигне и истиче да му јако фали завичај, а нарочито мајка, па живи за дане кад ће се вратити у родну груду.

„Недостају ми пријатељи и породица, али поново сам тамо у априлу. Пратим сва дешавања у Српцу и у мојој Слоги за коју сам убијеђен да ће ускоро опет бити јака и пласирати се у горњи дио табеле. Често пратим и рад Школе фудбала Дрим Тим гдје сам такође играо и њихови резултати су за сваку похвалу“, каже Стојан.

Његова жеља је да по престанку активног играња започне рад са младима и покуша довести неке талентоване фудбалере из Српца у Холандију.

„Уколико прихватим понуду клуба да тренирам млађе категорије имам намјеру да покушам сваке године довести бар два талента из Српца на пробу јер ће овдје имати квалитетне услове за рад. И мени су други доста помагали па зашто не бих и ја својим суграђанима и пријатељима и сматрам да увијек требамо помоћи једни другима кад год можемо. Само треба вјеровати у себе и своје снове“, истакао је Стојан.

На избору најбољих спортиста општине Србац за 2020. годину Стојан је добио специјално признање за афирмацију Српца у свијету и остварене резултате у фудбалу.