Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Српчанин Андреј Сулема трећи у шијацу масажи на интернационалном шампионату у Новом Саду

Српчанин Андреј Сулема трећи у шијацу масажи на интернационалном шампионату у Новом Саду

Двадесетогодишњи Српчанин Андреј Сулема, сертификовани масер-терапеут, пласирао се међу прва три такмичара у „шијацу“ масажи на International Massage Championship-Serbia које је одржано 22. априла у Новом Саду и тако се сврстао међу најбоље масере на овом свјетском првенству.

Андреј је сертификовани масер-терапеут и масажом се бави око пет година. Завршио је средњу Медицинску школу у Бањалуци, смјер физиотерапеутски техничар и послије тога је наставио школовање на Паневропском универзитету “Апеирон“, смјер физиотерапија. Тренутно је студент друге године факултета.

„Масажа је велика потреба у данашњем времену ужурбаног начина живота и стреса. То је прави начин да се помогне нашем организму да се опусте мишићи, покрене детоксикација организма, побољша пробава и једноставно ублажи стрес“, каже Андреј.

Додаје да је у масажи свакодневно нешто ново а од самог почетка средње школе има жељу да се усавршава.

“У жељи да видим како то изгледа и да отворим нове путеве, да се промовишем и покажем шта знам, пријавио сам се за свјетско такмичење у Новом Саду које је било моје прво такмичење и успио сам“, каже Сулема.

Такмичење у Новом Саду се одвијало у преко 10 категорија а били су подијељени у пет група.

“Био сам у првој групи међу 15 такмичара а изабрао сам „шијацу“ масажу која се заснива на притисцима одређених тачака и трајала је 40 минута. Задовољан сам резултатом обзиром да је учешће на такмичењу узело око 100 учесника из више земаља, између осталог Русије, Данске, Румуније, Тајланда, Њемачке и Грчке, а судије су биле из Украјине, Србије и БиХ док је главни судија био Мирослав Шкорић из Бањалуке“, рекао је Сулема.

Након Новог Сада добио је позив од предсједника Асоцијације масера да дође на такмичење у Румунију које ће бити одржано на европском нивоу од 12. до 15. маја и већ увелико врши припреме и усавршава неке нове методе.

“Све што сам покупио на том такмичењу желим да искористим, покажем још бољи квалитет и донесем неке нове резултате из Румуније“, каже Сулема.

Додаје да већ има неких понуда јер му је један господин понудио да размисли да ли би желио да дође у Kувајт пошто отвара велики Wellnes центар, да ради као масер-терапеут са пристојном платом.

“Све зависи како ћу проћи у Румунији и да ли ћу постићи још боље резултате. У жељи за едукацијом већ сам резервисао термин у Београду за едукацију која ће се одржати у јулу. Ради се о киропрактици за коју сам већ завршио један степен и идем даље да се усавршавам“, каже Андреј.

Према његовим ријечима, да би масажа била успјешна треба имати јако повјерење у терапеута. Сам клијент осјети ако је терапеут нервозан јер је масажа путовање кроз средиште душе и ако желите неке добре резултате да постигнете морају бити задовољни и клијент и терапеут.

„Сваког дана читам и усавршавам се како бих постигао још боље резултате у овом послу. Доста сам техника завршио и кад ми дође клијент желим да дам све од себе и да се потрудим да од свих тих масажа искомбинујем нешто што одговара тој особи, да помогнем и вратим осмијех на лице. Дешавало се да се људи повјере док траје масажа и испричају ми све оно што их мучи. А ми желимо да им скинемо тај терет који носе, па је веома битно задовољство клијента. Масажа би требало да се изводи једном до два пута мјесечно а уколико имате неко болно стање тад се одради и неколико узастопних третмана”, каже Сулема.

Највише клијената му дође по препоруци и ко год је дошао увијек се врати опет. Kако каже, масажа није луксуз, већ је потреба и препоручио би свакоме ко може и ко је у стању, да дође и проба јер се неће сигурно покајати.

„Што се тиче мојих планова, у плану ми је усавршавање и завршетак факултета. Kако се буде ширио посао тако и ја планирам ширити свој простор. Жеља ми је док стекнем сертификате и прође један одређен период да отворим Wellnes академију и едукујем лица о масажи и да имам свој Спа центар. У Бањалуци тренутно имам салон за масажу који се налази у улици Kраља Алфонса 13 у згради 48 А, преко пута Економске школе и ко год се одлучи доћи врата су му увијек отворена. Имам и своју инстаграм и фејсбук страницу гдје ме могу контактирати, под називом Студио АС физио или на телефон 065/085-101“, каже Андреј.

Kада је у питању општина Србац долази на кућну адресу у зависности од договора са клијентима а доступан је и путем вибер броја или СМС-а.