Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Србачки пензионери подржали закључке у којима дају подршку институцијама Српске

Србачки пензионери подржали закључке у којима дају подршку институцијама Српске

Управни одбор Удружења пензионера општине Србац након данашње ванредне сједнице на којој се расправљало о могућој рефлексији актуелних постизборних догађања на материјални положај пензионера, поручили су да удружење даје једногласну подршку закључцима које је усвојио Управни одбор Удружења пензионера РС.

У овим закључцима се органима и институцијама Српске даје подршка у настојањима за очување слободне, јединствене и јаке Републике Српске, рекао је секретар Удружења пензионера општине Србац, Славко Малешевић.

Према његовим ријечима, циљ је да се пензионери и остали грађани упознају са ставом пензионерске популације које је садржана у 10 закључака.

Удружење пензионера РС једногласно је усвојило закључке међу којима траже од Централне изборне комисије БиХ, да након поновног пребројавања, на основу потврђених резултата, прогласи побједнике Општих избора у БиХ и стави тачку на исте.

У закључку се истиче да се по проглашењу коначних резултата у што краћем року конституише новоизабрани сазив Народне скупштине Републике Српске.

Удружење пензионера позива новоизабраног предсједника Републике Српске да одмах по полагању заклетве именује мандатара за састав Владе Републике Српске.

Такође позивају будућег мандатара и све одговорне органе и институције Републике да се нова Влада именује у што краћем року. Захтјева се од новоизабране Владе да предложи буџет за 2023. годину који ће Народна скупштина усвојити најкасније до краја године, како се не би ушло у привремено финансирање, наводи се у саопштењу.

Истичу да су апсолутно против привременог финансирања у наредној години.