Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Србачки основци други на регионалном такмичењу „Дјеца у саобраћају 2023“

Србачки основци други на регионалном такмичењу „Дјеца у саобраћају 2023“

Екипа Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Српца освојила је друго мјесто на регионалном такмичењу “Дјеца у саобраћају 2023” које је одржано у суботу 29. априла у Основној школи „Младен Стојановић“ у Лакташима.

У екипи србачке школе били су ученици шестог разреда Тамара Петровић, Александра Поповић, Данило Ђуричић и Андреј Глигорић, под менторством наставника Миодрага Поњавушића.

Директор школе, Мануела Рађевић-Јокић, честитала је ученицима и наставнику/ментору на успјеху, са жељом да такав успјех понове и на финалном такмичењу које ће се одржати 31. маја и 1. јуна.

Саобраћајно-образовно такмичење “Дјеца у саобраћају 2023”, ученика основних школа Републике Српске, предвиђено је планом образовних и превентивних активности Ауто-мото савеза Републике Српске и Kалендаром такмичења Републичког педагошког завода за школску 2022/2023. годину.

Такмичарски дио спроводи се у двије дисциплине – познавање правила безбједног понашања у саобраћају (теоретски дио) и вожња на полигону спретности (практични дио).

На такмичењу учествују екипе састављене од четири ученика, двије дјевојчице и два дјечака, који су рођени 2011, 2012. или 2013. године.