Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Србачки матуранти прославили завршетак школовања

Србачки матуранти прославили завршетак школовања

Градске улице у Српцу данас су одјекивале пјесмом 59. генерације матураната Центра средњих школа „Петар Kочић“ који су прославили завршетак школовања.

Славље је започело у холу школе, уз звуке трубача и народно коло, након чега су са заставама у рукама прошетали градом, уз пратњу припадника Полицијске станице Србац који су били задужени за безбједност учесника у саобраћају.

Ове године је школовање завршило 79 матураната који су били распоређени у четири одјељења и то два одјељења гимназије, једно одјељење економских/банкарских техничара и једно одјељење угоститеља – конобари/кувари.

Они ће се поново окупити у петак 26. маја када ће бити организовано матурско вече у ресторану “Aquarius” у Прњавору.

“Полагање матурских и завршних испита планирано је од 5. до 9. јуна а свечана додјела диплома одржаће се 20. јуна у холу школе када ће бити проглашен ученик генерације и додијељена друга признања”, рекао је директор Миленко Живанић.

Запажене резултате током средњошколског образовања остварила су два вуковца, од којих ће један бити проглашен за ученика генерације и 11 ученика који су остварили одличан успјех од првог до четвртог разреда.