Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Србачки ловци почели са изградњом ловачког дома

Србачки ловци почели са изградњом ловачког дома

Чланови Ловачког удружења “Срна” из Српца у сриједу 6. лула организовали су акцију на излијевању прве плоче на изградњи новог ловачког дома који ће имати корисну површину од 200 квадратних метара простора у којем ће се налазити канцеларије, сале за састанке и дружења.

Предсједник удружења, Горан Савановић, каже да се ради о веома захтјевном пројекту који се реализује у складу са законским процедурама и изискује велика финансијска средства.

“Прва фаза изградње објекта требало би да буде завршена до краја ове грађевинске сезоне док би унутрашње опремање наставили наредне године”, рекао је Савановић.

Паралелно са овим активностима, у удружењу се спремају за Петровдански куп у гађању глинених голубова који ће се одржати овог викенда.

“У недјељу 10. јула одржаћемо традиционални куп на писти у Повеличу само за чланове нашег удружења. Такмичење почиње у 9 часова и очекујемо око 60 стријелаца, а за тројицу најпрецизнијих обезбиједили смо пехаре и дипломе. Спонзор такмичења је Ловачко удружење “Златибор“ из Чајетине са којим имамо одличну сарадњу. У суботу поподне на писти у Повеличу биће организовано пробно пуцање и тренинг за све заинтересоване стријелце“, рекао је Савановић.