Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Србачки ловци пословали позитивно и извршили планиран одстрел дивљачи

Србачки ловци пословали позитивно и извршили планиран одстрел дивљачи

Претходна година била је изузетно успјешна за Ловачко удружење “Срна” из Српца јер је остварено позитивно пословање, измирени су сви дугови према добављачима, извршен планиран одстрел дивљачи и испуњене све законом предвиђене обавезе у складу са Законом о ловству.

Ово је изјавио предсједник удружења, Горан Савановић, на јучерашњој редовној извјештајној сједници Скупштине удружења која је одржана у скупштинској сали у Српцу.

На сједници коју је водио предсједник Скупштине удружења Горан Татић, усвојен је извјештај о раду и финансијском пословању за годину и план рада са финансијским планом за 2023. годину са посебним освртом на календар лова и правилник о обавезама ловаца за 2023/24. годину.

Усвојен је и извјештај Надзорног одбора удружења и извјештај о изградњи ловачког дома у Српцу.

“Можемо констатовати да имамо богатство дивљачи и добру климу и хармонију у ловачком удружењу. Прошлу годину смо обиљежили посебним подухватом а ради се о изградњи ловачког дома који је никао за пола године и у његову изградњу је до сада уложено око 120 хиљада KМ. Ради се о властитим средствима нашег удружења и финансијској помоћи Владе Републике Српске и Ловачког савеза Републике Српске”, рекао је Савановић.

Он додаје да ће изградња бити настављена у овој години а потребно је још око 50 хиљада KМ за завршетак радова.

“Надам се да ће изградња бити завршена до јесени и да ћемо коначно добити ловачки дом након 76 година постојања нашег удружења”, истакао је Савановић.

Делегати скупштине јуче су усвојили и измјене и допуне статута Ловачког удружења “Срна” и усагласили их са статутом Ловачког савеза Републике Српске.

Сједници скупштине удружења присуствовао је и начелник општине Србац, Млађан Драгосављевић, као и представници Ловачког савеза Републике Српске.

Након сједнице одржана је промоција друге књиге Владимира Мијаиловића под називом “Лов на дивље свиње”, аутора који живи у Београду а води поријекло из Ножичког.

Више о промоцији ове књиге моћи ћете прочитати у наредним извјештајима на нашој интернет страници.