Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Србачки вртић прославио крсну славу Никољдан

Србачки вртић прославио крсну славу Никољдан

Дјечији вртић “Наша радост” Србац прославио је данас свог заштитника и крсну славу Светог Николу.

Обиљежавање је започело ломљењем славског колача а вјерски обред обавио је протонамјесник Александар Kустурић који је дјеци и запосленима честитао славу и пожелио срећу, духовно благостање и што брже пресељење у просторије вртића који је у изградњи.

„Сабрали смо се на заједничкој молитви око трпезе љубави. Срце ми је пуно када овдје долазим и увијек се радо одазовем. Желим да будете све бољи, да дуго година прослављате Светог оца Николаја и да ускоро будете у новој згради вртића“, рекао је протонамјесник Александар Kустурић.

Славском ручку је присуствовао и начелник општине Србац Млађан Драгосављевић који је дјецу обрадовао слаткишима.

„Задовољство ми је што дијелим с вама ове лијепе тренутке. Честитам вам славу са жељом да будете здрави, да вас на сваком кораку прати срећа и успјех и да идуће године крсну славу обиљежавамо у новом вртићу“, рекао је начелник Драгосављевић.

Директорица Богдана Михољчић се захвалила на доласку начелнику општине, пензионисаним радницима и гостима и додала да је веома поносна на данашњи дан јер се дјеца уче важности и очувању наше традиције и обичаја.

У јутарњим часовима дјеца су добила поклоне у чизму које је обезбиједио Хипер корт Србац, док је Пекотека “Kви Kви“ поклонила славске колаче.

Славском ручку је присуствовало око 120 малишана, запослени радници и гости.