Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Србачке средњошколке успјешне на такмичењима поводом Дана сјећања

Ученице Центра средњих школа “Петар Kочић” из Српца, Маријана Мрђа и Дејана Смиљанић, постигле су запажене резултате у регији у склопу обиљежавања Дана сјећања на жртве Холокауста.

Маријана Мрђа, која похађа први разред гимназије, на такмичењу из наставног предмета Историја освојила је друго мјесто на регији Приједор. Тематско подручје за овогодишње такмичење ученика првих разреда гимназије је било Kултура сјећања и памћења, а ученици су радили презентацију на тему „Дани сјећања“. Млада Српчанка је нашу школу представила презентацијом „Kрагујевачи октобар“.

На литерарном конкурсу „Сјећање на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац – Доња Градина“, учествовала је ученица четвртог разреда гимназије Дејана Смиљанић, а њена пјесма „Испод каменог цвијета“ се нашла међу похваљеним пјесмама.

Честитке на добрим резултатима упутио им је директор школе Миленко Живанић који је за њих организовао пријем. Он је истакао да га радује сваки успјех србачких средњошколаца, те им пожелио да наставе низати успјехе током свог образовања и рада.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *