Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Србачке жене помогле изградњу споменика мајкама и прошириле понуду и за приједорске купце

Србачке жене помогле изградњу споменика мајкама и прошириле понуду и за приједорске купце

Поред Kрајишке куће у Бањалуци и Kуће Лијевча и Поткозарја у Градишци, производи вриједних србачких домаћица окупљених у Удружење жена Србац однедавно су доступни и у Поткозарској кући у Приједору која је почела са радом половином маја.

Весна Смиљанић, предсједница удружења, каже да посјетиоци овдје могу купити њихове домаће пекмезе, љуте џемове, медењаке, уља од кантариона и лаванде, креме и друге производе.

“На нашу велику радост добили смо прилику да у још једном граду имамо сталну понуду наших производа за којима влада велико интересовање, у шта смо се увјерили и приликом гостовања на разним сајмовима”, рекла је Смиљанић и додала да се у ова три продајна објекта може купити преко 20 њихових производа.

Чланице Удружење жена из Српца су прошлог мјесеца узеле учешће у састанку на тему улоге и положаја жена из руралних подручја у Републици Српској у пољопривреди и руралном развоју.

Домаћин састанка је био Центар за економски и рурални развој а радило се о женама које су покренуле или покрећу нови посао који подржава развој нових производа, услуга и усвајање нових технологија у руралним срединама.

Ових дана је организована и посјета манастиру Осовица гдје су жене из удружења дале новчани допринос за изградњу споменика посвећеног мајци који се гради у кругу манастира.

“Жељеле смо дати скроман допринос за изградњу овог споменика и подржати све нас које смо мајке, баке и супруге, а упознале смо и архимандрита Теофила са нашим радом. Он је такође недавно посјетио наше просторије у тржном центру Фрукта Трејд гдје се такође увјерио да су наше чланице заиста вриједне и пожелио успјех у сваком добром и благословеном дјелу које је на корист наше локалне заједнице”, рекла је Смиљанић.

Удружење жена Србац увелико се припрема за предстојећи Урбан фест на градском тргу у Српцу 28. јула који је већ препознат као традиционални музички догађај који окупља све генерације.

“Биће ово још један музички спектакл на којем ћемо као организатори угостити бендове из Српца и Бањалуке а припремићемо поново богату понуду сланих и слатких јела у виду роштиља, колача, фритула, куваног кукуруза, домаћих сокова и других специјалитета и позивам све да нам се придруже”, истакла је Смиљанић.