Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Србачка библиотека креће са радом 14. марта акцијом учлањења за 1 KМ

Србачка библиотека креће са радом 14. марта акцијом учлањења за 1 KМ

Након привременог прекида рада због санационих радова, Народна библиотека Србац од уторка 14. марта поново отвара врата за своје читаоце у модерно уређеном простору који је обновљен након пуних пет деценија.

Тим поводом организоваће се традиционална акција учлањења по цијени од 1 KМ која ће трајати до суботе 18. марта. Ова акција се редовно одржавала у склопу прославе Савиндана али је ове године помјерена због реконструкције библиотеке.

Директор Бранко Савановић каже да ће читаоци до чланске карте по промотивној цијени моћи доћи сваким радним даном у времену од 7 до 17 часова и суботом од 8 до 12 часова.

“Плаћања чланарине ослобођена су дјеца предшколског узраста, чланови удружења Извор, породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди и социјално угрожена лица, као и одјељења која остваре најбоље резултате на крају првог полугодишта. Наставићемо и са праксом бесплатног учлањења првих разреда основних и средњих школа, што реализујемо на почетку школске године”, рекао је Савановић.

Почетак рада реконструисане библиотеке биће свечано обиљежен у понедјељак 13. марта у 12 часова у присуству представника локалне управе и културних радника, а очекује се да ће обновљени простор у употребу пустити министар финансија Зора Видовић.

“На овај начин ћемо свечано отворити реконструисану читаоницу и друге просторије библиотеке у којима је смјештена Завичајна збирка и око 30 хиљада других књижевних дјела, као и лифт кога смо изградили за лица са посебним потребама и особе старије животне доби”, рекао је Савановић.

Средства за адаптацију библиотеке и изградњу лифта у износу од око 111.200 KМ обезбиједило је Министарство просвјете и културе Републике Српске.