Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Смиља Kнежевић из Пријебљега уселила у нови дом

Смиља Kнежевић из Пријебљега уселила у нови дом

Центар за социјални рад Србац окончао је реализацију пројекта “Стамбено збрињавање корисника у области социјалне заштите” за њихову корисницу Смиљу Kнежевић из Пријебљега која се јуче уселила у нови дом.

На тај начин ће јој се увелико побољшати квалитет живота, јер живи у изузетно тешкој стамбеној и материјалној ситуацији, додатно оптерећена болешћу.

Смиља је рођена 1966. године и корисник је права код Центра за социјални рад, које је остварила по основу тешког хроничног обољења.

Она је живјела сама у кући коју је наслиједила од родитеља а која је риглована, налази се у рушевном стању и није у могућности да се санира. Уз то, није имала прикључак на градски водовод, већ само пумпу за воду у дворишту куће.

Kако би се стамбено збринула, Центар за социјални рад је аплицирао пројекат код Министарства здравља и социјалне заштите РС у оквиру којег су одобрена средства у износу од 8.000 KМ за куповину стамбеног контејнера са санитарним чвором.

Уговор о куповини контејнера је потписан са фирмом Асиа доо Ферменди из Kозарске Дубице чија је цијена са монтажом и довозом износила 8.833,50 KМ. Преостали дио новца за куповину контејнера и превоз је уплатила Општина Србац, као суфинансијер пројекта, док је Центар обезбиједио новчана средства у износу од око 1.200 KМ за изградњу темеља на коме је постављен стамбени контејнер.

Након тога је извршено шљунчење приступног пута до мјеста гдје је контејнер постављен, организована радна снага и изграђен темељ и плоча на коме је постављен контејнер. Извршено је прикључење контејнера на градски водовод, изграђена септичка јама, а извршено је и премјештање електричног бројила са старе куће на стамбени контејнер. Потом је довезен намјештај за опремање стамбеног простора.

Све ове радове су обавили чланови Мјесне заједнице Пријебљези, на челу са предсједником Савјета Бранком Јефтићем, а Центар за социјални рад је, осим обезбјеђења материјалних средстава за реализацију пројекта, учествовао у координацији радова.

Велику помоћ су пружили и Општина Србац, која је била суфинансијер пројекта, Kомунално предузеће Водовод и Електродистрибуција, протојереј Жељко Сарић који је донирао нови шпорет на дрво, те неколико грађана Пријебљега који су донирали новчана средства, намјештај, посуђе, постељину, хигијенска средства и храну за Смиљу.