Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Служен парастос за погинуле борце из Kорова

Служен парастос за погинуле борце из Kорова

У Kоровима је јуче служен парастос у знак сјећања на шесторицу погинулих бораца који су страдали у Одбрамбено-отаџбинском рату, Цвијетина Петковића, Ненада Веселиновића, Саву Дринића, Зорана Стринића, Миломира Малића и Свету Марковића.

Парастос је служио свештеник Славиша Топић, а цвијеће на спомен обиљежје положиле су породице погинулих бораца, делегације Општине Србац и Одбора за његовање традiција ослободилачких ратова коју су чинили предсједник Скупштине општине Милош Будић и предсједник Одбора Душко Митрић, делегација Борачке организације општине Србац, Мјесне борачке организације Kорови, Мјесне заједнице Kорови, Мјесне борачке организације Нова Вес и Удружења СУБНОР Србац.

Предсједник Борачке организације општине Србац, Горан Плотан, похвалио је рад Мјесне борачке организације Kорови и истакао потребу да се очува јединство српског народа.

“Нарочито упућујем похвале за младе људе који су се сами јавили да учествују у уређењу спомен обиљежја, чиме су показали да су свјесни значаја очувања сјећања на оне који су животе дали за отаџбину. Вријеме у којем је живимо је пуно искушења и морамо сви заједно да се боримо за очување наше Републике Српске, за коју се надам да ће једног дана бити самостална“, рекао је Плотан.

Организатори јучерашњег скупа били су Борачка организација општине Србац и Мјесна борачка организација Kорови.