Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Служена васкршња литургија у храму Васкрсења Господњег у Српцу

Србачки вјерници окупили су се јутрос у храму Васкрсења Господњег у Српцу како би обиљежили најрадоснији хришћански празник Васкрс. Свету литургију служио је протонамјесник Жељко Сарић уз саслужење свештеника Александра Kустурића и Петка Вуковића.

Бројни грађани су се причестили и тако окончали вишенедјељни пост а свим вјерницима су подијељена васкршња јаја.

Изводе из Васкршње посланице патријарха Порфирија читао је свештеник Петко Вуковић који је навео да је Васкрсење Христово највећи догађај у историји видљивог и невидљивог свијета због чега је он непоновљив догађај. Додао је да је Васкрс ново стварање, а за човјека ново рађање.

У посланици су упућене молитве духовној браћи и сестрама на Kосову и Метохији са поруком да остану чврсти и постојани у вјери, нади и љубави, као и вјерницима у Црној Гори, Републици Српској и БиХ и другим земљама бивше Југославије.

Упућене су мисли и молитве свим болеснима, а нарочито инфициранима вирусом корона, као и свим љекарима и медицинском особљу који, ризикујући свој живот, боре се да спасу обољеле.

У обраћању вјерницима, протонамјесник Жељко Сарић се такође осврнуо на пандемију, истакавши да је захватила све народе свијета, али да Васкрсење увијек буди у човјеку вјеру и наду да ће бити боље.

Он је пожелио да Васкрс донесе мир, радост, благослов и свако добро свима који данас прослављају овај велики празник.

„Позивам вјернике који су у могућности да нам помогну у опремању новог храма. Недавно смо набавили нове иконе и уредили ограду на балкону, а сада нам предстоји набавка тепиха, што ће такође бити значајна инвестиција. Планирамо ускоро наставити и са уређењем околине храма“, рекао је Сарић.

Свете литургије су данас служене и у другим храмовима широм србачке општине а велики број вјерника је присуствовао уранку и у манастиру Осовица.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *