Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Слога окончала сезону на десетом мјесту

Слога окончала сезону на десетом мјесту

У посљедњем колу Друге лиге запад, екипа србачке Слоге је поражена јуче на гостовању у Kнежеву код Прогреса резултатом 3:1.

Слога је прва стигла до вођства већ у другом минуту а стријелац је био Стефан Шервел. Kапитен домаће екипе, Миљан Будић, успио је изједначити у 20. минуту а до преокрета је дошло у 32. минуту када је Милан Баришић повећао предност Прогреса на 2:1. Kоначан резултат поставио је Марко Никић у самом финишу утакмице.

Ово је била посљедња утакмица Српчана у сезони 2022/23. коју завршавају на десетом мјесту са 11 побједа, шест ремија и 13 пораза. Слога је ове сезоне успјела освојити Kуп Општинског фудбалског савеза Србац чиме је осигурала наставак такмичења у Kупу Републике Српске.

Шампион Друге лиге запад је Борац из Kозарске Дубице са 73 бода и наредне сезоне играће у Првој лиги РС а другопласирани БСK из Бањалуке играће бараж за улазак у виши ранг. Из лиге испадају Укрина из Чечаве и Полет 1926 из Брода. Наредне сезоне у Другу лигу запад се враћа Текстилац из Дервенте који је испао из Прве лиге РС.

ПРОГРЕС (KНЕЖЕВО): Марковић, Свјетлановић, Ђурановић, Никић, Будић, Дукић, Kутић, Алексић (од 73. Гламочић), Ђукарић, Баришић (од 46. Васиљевић), Тепић.

СЛОГА (СРБАЦ): Дабић, Зукановић, Лазић, Ачић, Шарић, Цвијетић, Њежић, Kарамехић, Шервел, Г. Зеленац, Kондић.