Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Сликари са бардачке колоније посјетили манастир Осовица

Сликари са бардачке колоније посјетили манастир Осовица

Учесници овогодишњег сазива Ликовно-еколошке колоније “Бардача-Србац”, посјетили су јуче манастир Осовица са директором Центра за културу и спорт Радованом Митраковићем.

У овој православној светињи их је дочекао игуман манастира, архимандрит Теофил, који им је пожелио добродошлицу, а потом им показао манастирски комплекс и говорио о његовом историјату, након чега је уприличен заједнички ручак.

Свечани салон манастира Осовица красе портрети десет српских патријарха, које је, техником уље на платну, прошле године урадила академска сликарка Јелена Вушуровић из Цетиња која је већ годинама учесница колоније.

“Са манастиром Осовица је успостављена одлична сарадња за коју се надамо да ће бити још успјешнија и интензивнија. Трудимо се да посјета учесника колоније овој светињи прерасте у традицију, јер је манастирски комплекс огроман туристички потенцијал наше локалне заједнице и мјесто које је за понос свих грађана. Сваки пут смо од игумана и чланова братства манастира срдачно дочекани на чему захваљујемо и вјерујемо да ће тако бити и убудуће”, рекао је Митраковић.

Завршно вече 40. сазива Ликовно-еколошке колоније “Бардача-Србац“ биће организовано сутра са почетком у 18 часова у Тренинг центру Природно-математичког факултета Бањалука у Бардачи.