Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Скупштина одобрила додјелу парцеле за изградњу новог објекта ФК „Слога“

Скупштина одобрила додјелу парцеле за изградњу новог објекта ФК „Слога“

Одборници Скупштине општине Србац на данашњој сједници су дали сагласност за додјелу парцеле површине око 500 квадратних метара за изградњу новог објекта Фудбалског клуба „Слога“ из Српца.

Општина Србац је протеклих дана формирала грађевинску парцелу за ову намјену у Врбаској улици у Српцу у близини градског стадиона. Усвајањем нацрта уговора о регулисању међусобних односа на данашњој скупштини, створени су предуслови да се крене са изградњом нових свлачионица, ресторана са стакленом баштом и пратећих садржаја које ће користити чланови мушког и женског клуба Слога.

Одборник Бранко Граховац, који обавља функцију предсједника ФК „Слога“, рекао је да ће средства у износу од 350 хиљада КМ обезбиједити Фудбалски савез БиХ.

„На тај начин нећемо оптеретити буџет општине Србац и Републике Српске, а добићемо модеран објекат какав смо чекали пуних 40 година. Остаје да се ријеши сва потребна папирологија ових дана како би новац из Савеза ускоро био уплаћен. Слога је обезбиједила израду пројекта и ријешила сву другу документацију, у виду противпожарне и других сагласности. Морам нагласити да смо један од ријетких клубова у Републици Српској који је од кровног савеза у БиХ успио добити ова средства и ти напори су трајали чак три године“, истакао је Граховац.

Он је изразио жаљење што су одборници опозиције били уздржани да се ова тачка уврсти у дневни ред, иако су на крају сви гласали за овај приједлог.

„Да су они били у већини ова тачка се не би нашла на данашњој сједници, а самим тим не би била усвојена чиме бисмо остали ускраћени за овакав репрезентативан објекат. Али су ипак остали прегласани и овом тачком је допуњен данашњи дневни ред“, рекао је Граховац.

Додаје да пројекат за нови објекат Слоге ради србачки архитекта Александар Kомадина а очекује се да ће сви радови бити завршени у току наредне године.

На помоћном терену Слоге постављени су и стубови за рефлекторе што омогућава боље услове за тренинге свих категорија Слоге, од првог тима до пјетлића.

На данашњој сједници разматрана је и продајна цијена по квадратном метру стамбеног простора у згради за младе брачне парове у Српцу о чему можете прочитати ОВДЈЕ.

Усвојен је и извјештај о извршењу буџета општине Србац за 2021. годину и извјештај о раду начелника и Општинске управе, о чему више можете прочитати ОВДЈЕ а о осталим тачкама информисаћемо вас у наредним извјештајима на нашој интернет страници.