Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Седамдесет возила на осмој србачкој џипијади

Седамдесет возила на осмој србачкој џипијади

Оф-роуд клуб “Жабац” организовао је протеклог викенда осму србачку џипијаду која је уједно представљала прву трку која се бодовала за такмичење Kуп Републике Српске.

Представник клуба, Дејан Јовић, рекао је да је учествовало преко 70 возила и такмичара из Брчког, Добоја, Теслића, Kозарске Дубице, Бањалуке, Шипова, те неколико возила из Хрватске и Њемачке.

“У такмичарској конкуренцији била су 22 возача а остали су наступали рекреативно. Сви су задовољни стазом која била блатњава, веома захтјевна и тешка али осим ситних кварова није било већих проблема“, рекао је Јовић.

На џипијади су, између осталих, наступили чланови клуба “Плива 4×4 Шипово – Мркоњић Град”.

“Дошли смо са девет возила. Стаза је одлична а било је доста блата што нам одговара. Осим мањих кварова није било других проблема. Број учесника је нешто мањи у односу на такмичења у организацији Оф-роуд савеза БиХ али се надамо и да ће ова трка за Kуп Републике Српске из године у годину расти и да ће бити већи број такмичара. Задовољни смо организацијом и љубазним домаћинима из Српца, тако да и ми њих очекујемо код нас у гостима”, рекао је представник клуба, Мићо Јовић.