Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Све спремно за прву кобасицијаду у Кукуљама у суботу 29. априла

Све спремно за прву кобасицијаду у Кукуљама у суботу 29. априла

Гастрономска манифестација “Кобасицијада” која ће бити по први пут одржана у Кукуљама у суботу 29. априла окупиће такмичаре и излагаче из цијеле бањалучке регије а већ се пријавило преко 20 екипа из Градишке, Лакташа, Брода, Српца и других општина и градова.

Ово је изјавио мјештанин Бранислав Кокан који је организатор манифестације заједно са Савјетом мјесне заједнице Kукуље на челу са предсједником Савјета, Радојицом Видовићем.

Кокан каже да ће на овом сајму домаће хране и месних прерађевина бити организовано такмичење у три такмичарске категорије а бираће се најбоља сува кобасица, кулен и роштиљска кобасица.

“За сада је пријављено преко 20 екипа али свака од њих ће предати по два до три узорка, тако да ћемо имати велики број месних прерађевина за оцјењивање. За то ће бити задужен жири кога ће чинити музичар Мирослав Јањанин и метеоролог Небојша Куштриновић, који су познати гастрономи, као и наш суграђанин Војислав Тркуља, директор Пољопривредног института Републике Српске и промотер домаће и здраве хране”, рекао је Кокан и додао да ће за најуспјешније произвођаче бити уручени пехари и захвалнице.

Окупљање учесника и посјетилаца је од 12 часова а од 14 до 15 часова на распореду је предаја узорака. У 15 часова је планирана показна обрада свиње тежине око 100 килограма, од стране искусних месара, а проглашење побједника у све три категорије је око 15.30 часова. Након тога је предвиђено дружење уз живу музику.

За посјетиоце ће у просторијама дома бити организована бесплатна храна у виду куване кољенице и домаће кобасице, што ће представљати истински гастрономски ужитак за све гурмане а у плану је и мини сајам хране и пића у виду сланих и слатких специјалитета које ће припремати домаћице из Кукуља и Српца.

Пријаве се врше на бројеве телефона: 065/314-133 и 065/518-071 а котизација за излагаче износи 10 КМ док је улаз на манифестацију за грађане бесплатан.

“Позивам све оне који у кућној радиности праве сухомеснате производе да се пријаве за излагање”, рекао је Kокан.

Подршку у организацији ове манифестације пружиће бројни спонзори из србачке и сусједних општина.