Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Свечани пријем за првачиће у србачкој основној школи

Свечани пријем за првачиће у србачкој основној школи

У Основној школи “Јован Јовановић Змај“ у Српцу у петак, 1. септембра је организован свечани пријем за 94 првачића централне школе у Српцу, подручних школа у Ножичком, Kобашу, Kаоцима, Старом Мартинцу, Повеличу, Новој Веси и посебног одјељења србачке школе.

Припремљен је програм у знак добродошлице, након чега су се првачићи упознали са разредним старјешинама, а потом су им уручени симболични поклони.

Директорица школе, Мануела Рађевић-Јокић дјеци је пожељела добродошлицу у школу, срећу и успјех.

“Желим вам да што лакше и брже савладате све задатке са својим учитељима, друговима и родитељима, да вам школа буде сигурно и пријатно мјесто, а ђачко доба пуно дружења и осмијеха“, рекла је она.

Осим првачића, њихових родитеља и просвјетних радника, свечаности је присуствовао замјеник начелника општине Владимир Гужвић који је посебно поздравио првачиће за које каже да су постали дио велике школске породице.

“Првачићи су са поносом закорачили у свијет знања. Учење је један дуг пут, али не треба да брину, јер ће уз њих бити њихови учитељи, наставници, родитељи и школски другари. Свако са собом носи неки таленат, а сигуран сам да ће тај таленат у овој школи бити препознат и развијан, као што је и раније било. Немојте да заборавите да се дружите, јер ћете у школи стећи пријатеље за цијели живот“, рекао је Гужвић.