Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Светосавски пакетићи за чланове Извора

Светосавски пакетићи за чланове Извора

У Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор“ јуче је организована подјела светосавских пакетића.

Директорица Извора, Мира Татић, рекла је да су пакетиће обезбиједили Општина Србац и донатори Александар Нуждић, Игор Сувајац и Мишо Новковић, а подијељени су дјеци и младима који су чланови удружења и ученицима посебног одјељења Основне школе “Јован Јовановић Змај“ Србац.

Пакетиће је уручио свештеник Ненад Ђурић који је такође обезбиједио симболичне поклоне.

“И ове године смо се окупили поводом обиљежавања Светог Саве, великог светитеља и просвјетитеља, којег је, као и Господа Бога, тешко описати и набројати све оно што је за нас учинио. Свака прича о Светом Сави, ако не почиње и не завршава молитвом, није светосавска прича. Треба да знамо да је он нама потребан, а не ми њему, јер је он огледало и образац православља и то је оно што нам је највише оставио, као што нам је оставио задатак да чувамо православље и идемо уским путем који води у Царство Божије“, рекао је Ђурић.

Испред Општине Србац присуствовао је шеф Одсјека за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Боривоја Врсајковић.

“Честитам вам срећан празник и почетак још једне радне године. Ваше удружење заиста предано ради и захваљујем свима који вам пружају подршку, а свим члановима желим све најбоље у овој години“, рекао је Врсајковић.

Директорица Извора, Мира Татић, захвалила се донаторима који им помажу и који су обезбиједили пакетиће и закуску, као и свештенику Ненаду Ђурићу.

“Данашњим дружењем обиљежили смо Светог Саву и започели нову радну годину. Kао и сваки пут, захваљујем свима који нам пружају подршку, јер, без помоћи других, наше удружење не би могло опстати“, рекла је Татић.