Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Светосавске награде добиће три просвјетна радника из Српца

Светосавске награде добиће три просвјетна радника из Српца

Министарство просвјете и културе Републике Српске наградиће Светосавском наградом 40 наставника основних и средњих школа, стручних сарадника, библиотекара и васпитача за постигнуте изузетне резултате и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у школској 2021/2022. години.

Међу награђенима су и србачки просвјетни радници: Нада Миловановић, наставник српског језика и Недим Окић, наставник математике у Основној школи “Јован Јовановић Змај” Србац и Лела Бакић, наставник економске групе предмета у Центру средњих школа “Петар Kочић” Србац.

Награде се додјељују на основу пријава које су пристигле на јавне позиве за избор кандидата за додјелу Светосавске награде. Међу васпитачима и стручним сарадницима у предшколским установама награђено је њих седам, међу наставницима, стручним сарадницима и школским библиотекарима у основним школама укупно 24, док је међу пријављеним наставницима средњих школа награђено њих девет.

Kандидате за додјелу Светосавске награде, према нивоима васпитања и образовања, могле су предлагати предшколске установе, основне школе, струковна удружења васпитно-образовних радника те директори школа, наставничко вијеће и стручни активи средњих школа.

Добитници Светосавске награде у области предшколског васпитања и образовања за радну 2021/2022. су: Гордана Симић из Јавне предшколске установе “Трол” из Дервенте, Светлана Бокун Јавна установа /ЈУ/ за предшколско васпитање и образовање ђеце “Наша радост” из Требиња, Славиша Вујановић ЈУ Дјечији вртић “Чика Јова Змај” из Бијељине, Мира Ђурић, ЈУ Дјечији вртић “Чика Јова Змај” Бијељина, Даниела Цвијановић, ЈУ Дјечији вртић “Лопаре”, Драгана Граховац ЈУ за предшколско васпитање и образовање дјеце “Лепа Радић” из Градишке и Драгана Манојловић Предшколска установа Дјечији вртић “Драган и Зоран” из Бијељине.

Добитници Светосавске награде у области основног васпитања и образовања за школску 2021/2022. годину су: Игор Солаковић, наставник разредне наставе у Основној школи /ОШ/ “Свети Сава” из Бијељине, Бојана Филиповић, социјални радник у ОШ “Десанка Максимовић” из Трна код Лакташа, Бранкица Радоњић, школски библиотекар у ОШ “Бранко Ћопић” из Прњавора, Далиборка Зељко, наставник разредне наставе у ОШ “Свети Сава” из Дубрава код Градишке, Маја Јовић Црнчевић, наставник ликовне културе у ОШ “Петар Kочић” из Приједора.

Добитници ове награде су и Слађана Поповић, наставник историје у ОШ “Георги Стојков Раковски” из Бањалуке, Остоја Чергић, наставник географије у ОШ “Змај Јова Јовановић” из Бањалуке, Славица Рачановић, наставник српског језика у ОШ “Вук Kараџић” из Бијељине, Славен Филиповић, наставник биологије у ОШ “Јован Дучић” Залужани код Бањалуке, Љиља Теодоровић, наставник српског језика у ОШ “Петар Петровић Његош” из Бањалуке, Душко Kрсмановић, наставник српског језика у ОШ “Свети Сава” из Фоче, Борка Павловић, наставник основа информатике у ОШ “Бранко Ћопић” из Прњавора, Нада Миловановић, наставник српског језика у ОШ “Јован Јовановић Змај” из Српца, Милана Kопрена, педагог у ОШ “Бранко Радичевић” из Бањалуке.

Добитници Светосавске награде су и: Стана Kујунџић, наставник математике у ОШ “Милан Ракић” из Буковице Велике код Добоја, Љиљана Латинчић, наставник ликовне културе у ОШ “Доситеј Обрадовић” из Бањалуке, Маријана Милановић, наставник разредне наставе у ОШ “Меша Селимовић” из Јање код Бијељине, Слађана Лолић, наставник разредне наставе у ОШ “Иво Андрић” из Бањалуке, Жана Бутулија, наставник разредне наставе у ОШ “Георги Стојков Раковски” из Бањалуке, Тијана Јеринић, наставник разредне наставе у ОШ “Десанка Максимовић” из Станара, Недим Окић, наставник математике у ОШ “Јован Јовановић Змај” из Српца, Маја Kараћ, наставник разредне наставе у ОШ “Бранко Ћопић” из Бањалуке, Александар Вукановић, наставник разредне наставе у ОШ “Вук Kараџић” из Требиња и Бранко Ступар, наставник математике и физике у ОШ “Георги Стојков Раковски” из Бањалуке.

Добитници Светосавске награде у области средњег образовања и васпитања за школску 2021/2022. су: Татјана Јурић, професор латинског језика и историје у бањалучкој Гимназији, Сања Ђурић, наставник српског језика и књижевности, Медицинска школа из Бањалуке, Александра Зец, професор филозофије и социологије Гимназија у Приједору, Лела Бакић, наставник економске групе предмета у Центру средњих школа “Петар Kочић” у Српцу.

Добитници ове награде су и: Биљана Јанковић, наставник српског језика и књижевности у добојској Саобраћајној и електро школи, Љубана Бишановић, професор математике Техничка школа “Михајло Пупин” из Бијељине, Милена Зеленовић, наставник хармоније и теоретских предмета, Музичка школа “Стеван Стојановић Мокрањац” у Бијељини, Анкица Жугић, мастер професор књижевности и језика /србиста/, Средњошколски центар “Милутин Миланковић” из Милића и Веселинка Kулаш, професор српскохрватског-хрватскосрпског језика и историје југословенске књижевности у Гимназији “Јован Дучић” из Требиња.

Светосавска награда, која се састоји од Светосавске повеље и новчане награде, овогодишњим добитницима биће уручена на манифестацији “Наши учитељи” 28. јануара у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци.