Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Светосавска академија у четвртак 26. јануара у храму Васкрсења Господњег

Светосавска академија у четвртак 26. јануара у храму Васкрсења Господњег

Светосавска академија у Српцу биће по први пут одржана у храму Васкрсења Господњег у четвртак 26. јануара са почетком у 18 часова, одлучено је на данашњој првој сједници организационог одбора која је одржана у згради Општинске управе.

У одсуству архимандрита Теофила, сједницом је предсједавао протојереј Жељко Сарић.

Он је рекао да ће празновање започети вечерњим богослужењем у 17 часова након чега ће бити одржана академија.

“Програм ће бити веома квалитетан и позивам грађане да се одазову у што већем броју како бисмо обиљежили лик и дјело првог српског светитеља и просвјетитеља Светог Саву уз наш хор и талентовану дјецу са подручја општине Србац”, рекао је Сарић.

У умјетничком дијелу наступиће ученици Центра средњих школа “Петар Kочић” и основних школа који ће рецитовати и отпјевати неколико духовних и етно пјесама, а у склопу академије посјетиоци ће имати прилику да разгледају изложбу слика из фундуса Ликовно-еколошке колоније “Бардача-Србац” на тему светосавља.

Светосавске свечаности ће бити настављене у петак 27. јануара у свим школама србачке општине које обиљежавају овај празник као крсну славу. Тим поводом биће организоване школске приредбе и вјерски обреди уз ломљење славског колача.