Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Самохрана мајка Невена Игњатић дочекала Васкрс са дјецом у новом дому

Самохрана мајка Невена Игњатић дочекала Васкрс са дјецом у новом дому

Самохрана мајка Невена Игњатић и њено двоје дјеце по први пут су Васкрс дочекали у свом дому, а не као подстанари.

Невенина тешка животна прича дирнула је многе људе, који су се укључили у хуманитарну акцију под називом “Kућа од срца”, коју је покренуо Омладински савјет општине Србац, на иницијативу истакнутог спортског радника и одборника Скупштине општине Србац, Бранка Граховца.

Невена је мајка двоје малољетне дјеце, од којих је једно дијете са посебним потребама. Живјели су као подстанари, а њена скромна примања су онемогућавала да самостално изгради властиту кућу.

На једном од скупштинских засједања, одборник Бранко Граховац је изнио своју замисао да се покрене хуманитарна акција за изградњу куће. Ова иницијатива је добила подршку одборника, али и свих грађана, и за њу се убрзо прочуло ван граница општине Србац и Републике Српске.

“Kућа од срца“ ујединила је бројне хуманисте који су се одазвали и на разне начине допринијели да Невенин сан постане стварност.

Акција је покренута половином прошле године а Невена је у кућу уселила прије неколико дана.
Бранко Граховац каже да ће крај акције бити ускоро озваничен, односно по завршетку фасадних радова.

“Акција је била успјешна, људи су показали саосјећање и спремност да помогну, што је било пресудно да замисао буде реализована. Сви који смо учествовали у овој акцији смо пресрећни, јер смо овој породици ријешили велики проблем и задовољство нам је видјети осмијех на лицима дјеце и њихове мајке“, рекао је Граховац и захвалио свима који су помогли на било који начин.

Невена каже да је пресрећна, јер је посједовање властитог дома дјеловало као нешто што никад неће бити могуће.

“Заиста нема ријечи које би могле да опишу срећу коју осјећам. Напокон могу рећи да имамо своју кућу и да велики проблем у нашим животима ријешен. Оно што осјећам могли би да разумију само људи који су се нашли у ситуацији као што је моја. Kућа је велика и лијепа, а имам осјећај да ми је срце због радости веће од куће пет пута“, каже Невена са осмијехом.

Она такође исказује захвалност свим људима који су издвојили новац или бесплатно радили да би њена дјеца и она живјели безбрижније, а посебно Бранку који је дошао на идеју и од кога је све потекло.

“Бескрајно сам захвална, то је једино што могу кажем“, каже Невена и упућује честитку свима који Васкрс прослављају по јулијанском календару.