Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Руска делегација у посјети Српцу у суботу 4. марта

Руска делегација у посјети Српцу у суботу 4. марта

У званичној посјети општини Србац у суботу 4. марта боравиће делегација Руске Федерације коју ће чинити ректор Тамбовског техничког државног универзитета, Михаил Николајевич Kрасњански и проректор за међународне послове Елена Сергејевна Мишченко.

Планом посјете предвиђен је састанак са начелником општине Млађаном Драгосављевићем и директором Народне библиотеке Бранком Савановићем, а једна од тема биће рад Центра за изучавање руског језика који дјелује у склопу србачке библиотеке.

Програмом је предвиђено и предавање о руско-српским односима које ће бити организовано за руску делегацију, а сатнице ових догађаја биће накнадно утврђене.

Руска делегација посјетиће и друге локалне заједнице у Српској а прва посјета предвиђена је 1. марта у Источном Сарајеву док је 2. марта предвиђен пријем код градоначелника Добоја и предавање на Саобраћајном факултету у овом граду.

Трећег марта биће организована посјета Ректорату Универзитета у Бањалуци и пријем у Академији наука и умјетности, као и пријем код предсједника Владе Републике Српске, Радована Вишковића.

Прије доласка у Србац, делегација из Русије ће 4. марта посјетити и град Дервента гдје ће бити организован пријем код градоначелника.

Ректор Михаил Николајевич Kрасњански је по звању доктор техничких наука а уз то је и дописни члан Руске академије природних наука, почасни радник високог стручног образовања Руске Федерације и професор Руске академије наука, док је проректор Елена Сергејевна Мишченко по звању доктор економских наука.