Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Рекордан одзив учесника на србачку бициклијаду

Рекордан одзив учесника на србачку бициклијаду

Девета србачка бициклијада са око 350 учесника била је најуспјешнија до сада а интересовање за ову манифестацију, које расте из године у годину, показало је да се ради о једном од наших најважнијих туристичких догађаја.

Ово је изјавила Радисава Шушчевић, директорица Туристичке организације Србац која је са Општином Србац била суорганизатор јучерашње бициклијаде. Генерални спонзор је била фирма Kолектор ЦЦЛ а подршку у организацији је пружио и Бициклистички клуб Србац.

Учесници су у јутарњим часовима кренули из центра Српца према манастиру Осовица, на рути дугачкој 27 километара, а затим се преко Лепенице вратили у Србац у касним поподневним часовима.

Лијепо вријеме измамило је велики број рекреативаца свих генерација а међу њима је био и најстарији учесник, Душан Лепир, који је загазио у девету деценију живота.

Током једночасовне паузе у манастиру, Лепиру је уручена пригодна награда за учешће а посебан поклон у виду новог бицикла добио је петнаестогодишњи Бојан Њежић из Српца. Бицикл је обезбиједила фирма Kолектор ЦЦЛ а, осим главне награде, за све учеснике покровитељ је обезбиједио храну, пиће, мајице и качкете.

“Изненађен сам и затечен, јер нисам ово очекивао. Од малих ногу учествујем на бициклијади и планирам наставити и наредних година. Захваљујем Kолектору на поклону, али и осталима који су организовали овако лијепо дружење“, рекао је Њежић.

У кругу манастира организован је ручак и одмор, а за најмлађе учеснике је приређен квиз знања. Дјеци која су најбрже давала одговоре, уручени су симболични поклони.

Архимандрит Теофил, игуман манастира Осовица, упознао је учеснике са историјатом ове православне светиње и чудотворном иконом Пресвете Богородице Тројеручице.

“Захваљујући Богу и добрим људима, на темељима древног манастира Осовица, за који знамо да је постојао 330. године, саграђен је нови манастирски комплекс. Поред свега до сада урађеног имамо и неке друге пројекте чија је реализација у току и оне који тек треба да буду започети, тако да ова долина добија једну нову димензију која ће остати нашем народу док је свијета и вијека”, рекао је Теофил.

Генерални директор фирме Kолектор ЦЦЛ, Предраг Зорић, каже да су препознали ентузијазам организатора и да имају вољу пружити подршку и наредних година.

“Видјели смо пуно ентузијазма око организације ове манифестације и жељели смо да помогнемо да Општина Србац и Туристичка организација то што боље организују. Надамо се да ће бициклијада бити нешто по чему ће Србац бити познат“, рекао је Зорић.

Учеснике су на пут до Осовице испратили начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић који су бициклистима пожељели срећну вожњу.

“Ова манифестација је већ одавно постала традиционална а фирма Kолектор ЦЦЛ се потрудила да је подигне на виши ниво. Доказ добре организације је све већи број учесника”, рекао је начелник Драгосављевић.

Допринос успјешном одржавању бициклијаде дали су и Полицијска станица Србац, Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља, Територијална ватрогасна јединица, Центар за културу и спорт и Манастир Осовица.

Више фотографија можете погледати у фејсбук групи Општине Србац ОВДЈЕ.