Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Реконструкција путева у србачкој општини тече планираном динамиком

Реконструкција путева у србачкој општини тече планираном динамиком

На подручју србачке општине у току је реализација пројеката реконструкције и модернизације путних праваца, и то регионалног пута Србац-Прњавор-Теслић и локалног пута Гламочани-Бајинци, а ускоро ће започети санација путева на још неколико локација.

Радове на реконструкцији регионалног пута, у дужини од 82,9 километара, изводи грађевинско предузеће „МГ Минд“ из Мркоњић Града а инвеститор је Јавно предузеће “Путеви Републике Српске”. Вриједност инвестиције је 26 милиона KМ са ПДВ-ом.

До сада је извршена санација клизишта и ископ путних јарака на дионици у Горњој Лепеници, те ископ и санација оштећених дијелова комплетне саобраћајнице која пролази кроз општину Србац. На дијеловима трасе скинут је хабајући дио постојећег и постављен први слој новог асфалта а преостало је да се изврши пресвлачење асфалтом комплетног пута.

Градилиште је обишао начелник општине Млађан Драгосављевић са сарадницима који је изразио задовољство што се радови одвијају предвиђеном динамиком и додао да је модернизација овог пута од великог значаја за нашу општину.

„Радови се изводе квалитетно на задовољство свих грађана и јавних и приватних субјеката који користе ову дионицу. Обнова овог путног правца допринијеће бољој саобраћајној повезаности наше општине са окружењем“, рекао је начелник Драгосављевић.

Он је обишао и радове на реконструкцији локалног пута од Гламочана до Бајинаца који се изводе у дужини од 1200 метара у вриједности од око 195 хиљада KМ са ПДВ-ом.

На градилишту је ангажовано грађевинско предузеће „Хидрокоп“ које је извршило ископ похабаног и дотрајалог асфалта и санирало дионицу у дужини од 800 метара а у наредним данима ће завршити преосталих 400 метара, након чега слиједи израда тампонског слоја и у завршној фази асфалтирање пута.

„Ових дана очекује се почетак радова и на осталим путним правцима на подручју општине Србац а укупна вриједност свих радова, рачунајући и локални пут Гламочани-Бајинци, износи око 800 хиљада KМ. Средства је обезбиједила Влада Републике Српске а носилац пројеката је Општина Србац“, рекао је начелник Драгосављевић.

Планирана је реконструкција и модернизација локалних путева у Срђевићима (у правцу границе са општином Прњавор) и Ситнешима (према цркви), локалних путева и улица у Србац Селу и Kукуљама, дијела локалног пута у Дворинама и пута у Влакници (дионица магистрални пут М.14.1. – гробље) и реконструкција и модернизација паркинг простора код Ватрогасног дома.

Будући да због извођења радова долази до повремених прекида у саобраћају, замољавају се грађани за разумијевање и кориштење алтернативних путних праваца.

Robo Gallery: You didn’t select any Robo Gallery item in editor. Please select one from the list or create new gallery
BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish