Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Реконструисана кућа ратном војном инвалиду Горану Вујичићу из Повелича

Реконструисана кућа ратном војном инвалиду Горану Вујичићу из Повелича

Фонд солидарности Борачке организације општине Србац финансијски је помогао адаптацију куће Горану Вујичићу, ратном војном инвалиду и члану Борачке организације Србац који је живио у веома тешким условима.

Ова акција реализована је на приједлог мјесне борачке организације из Повелича, а радове су данас обишли предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан, предсједник мјесне борачке организације Повелич Раденко Томаш и предсједник одбора ратних војних инвалида у Борачкој организацији општине Србац Горан Тривунић.

“Реновирали смо кров, поставили нову столарију и обавили унутрашње радове у кући. Треба истаћи да је комплет унутрашњу адаптацију помогао Зоран Kнежевић, власник фирме “Агроунија” из Српца, столарију је обезбиједила Општина Србац а кров је обезбијеђен из средстава Фонда солидарности. Помоћ су пружили и чланови мјесне борачке организације Повелич новчаним прилозима. Апелујем на све оне који могу, да се укључе у акцију јер су Горану неопходне основне ствари за живот као што су кауч, шпорет, фрижидер, сто и столице, односно све оно што је потребно једном домаћинству како би човјек у њему могао да живи нормално”, рекао је Плотан.

Горан Вујичић захвалио се свима који су му помогли да адаптира кућу.

“Сам то нисам могао, јер са инвалиднином од 70 KМ мјесечно нисам у могућности да обезбиједим боље услове за живот”, рекао је Вујичић.

С обзиром да се грађевинска сезона ближи крају у Фонду солидарности кажу да су успјешно реализовали све што је планирано и додају да ће се помоћ демобилисаним борцима Војске Републике Српске наставити и у наредној години.

У два годишња циклуса, од свог оснивања до данас, Фонд солидарности реализовао је укупно 46 акција на пружању помоћи својим члановима у рјешавању проблема стамбеног збрињавања.