Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Радио Србац прославио 48 година постојања

Радио Србац прославио 48 година постојања

Једини електронски медиј на подручју наше општине, Радио Србац, прославио је 48 година постојања.

Почео је са радом на данашњи датум 1975. године, као једна од најстаријих радио станица у БиХ и успио опстати и поред бројних турбуленција, појаве нових медија и све веће популарности друштвених мрежа.

Рођендан Радио Српцу честитали су представници јавних предузећа и установа србачке општине са којима овај медиј уско сарађује, а у прикладној емисији о радију некад и сад говориле су њихове бивше колеге Бранислав Божић, Цвијета Kовачевић, Лазар Kусић, Горан Савановић и Војислав Kусић.

Редакцији Радио Српца и свим запосленима, годишњицу постојања и успјешног рада честитао је начелник општине Млађан Драгосављевић истакавши да је веома мало колектива са овако дугом традицијом.

“Желим вам да и даље наставите успјешан рад и да га унапређујете иако сте у датим околностима и са свим ограничењима која вас притишћу постигли висок ниво професионалности. Сам податак да је Радио Србац имао кашњење осам личних доходака које сте успјели исплатити радницима, те да је сада постигнута редовност, заслужује све похвале, а уз то сте настојали да пратите савремене трендове и унаприједите дио технике. Наша су очекивања да будете и даље једнако успјешни и омогућите локалној јавности добру информисаност“, истакао је начелник Драгосављевић.

Kолектив Радио Српца је захвалан свом оснивачу, Општини Србац, која пружа вишедеценијску подршку и која је повећала средства у буџету за њихов рад.

„Толико година постојања и рада само потврђује једну озбиљност медија који траје. Све протекле године показало се да се Радио Србац слуша, да му људи вјерују, да је објективан медиј, а данас остати вјеродостојан и истинит је наш највећи успјех“, рекла је директорица Љиљана Kошчица.

Путем дневних и седмичних информативних емисија “Вијести”, “Дневне новости” и “Актуелно протекле седмице”, Радио Србац свакодневно информише грађане о најзначајнијим збивањима на подручју наше општине а у функцији тога је и официјелна интернет и фејсбук страница Радио Српца.

“Од августа 2020. године директно преносимо сједнице Скупштине општине Србац, што је наишло на подршку наших вјерних слушалаца”, истакла је Kошчица.

Она додаје да се редовно достављају информације локалној управи за потребе интернет странице општине и штампаног листа Србачке новине а успостављена је и сарадња у виду повременог гостовања представника локалне управе у емисији „Гост програма“ суботом од 10 часова.

“Један од проблема са којима се суочавамо је застарјела студијска и рачунарска техника коју треба зановити са око 70 одсто”, нагласила је Kошчица.

Регулаторна агенција за комуникације БиХ одобрила је Радио Српцу дугорочну дозволу за рад до 2031. године.