Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Пчелари поклањају теглице меда србачким основцима

Пчелари поклањају теглице меда србачким основцима

Удружење пчелара “Kошница” из Српца поклониће свим ученицима основних школа на подручју србачке општине мала паковања меда од 30 грама.

Предсједник удружења, Жељко Игњатић, каже да је дио теглица већ послан у школе у Разбоју, Kукуљама и Ситнешима а остале школе ће их добити наредних дана.

“Неки пчелари су паковали мала паковања а други су донирали паковања од килограм меда које ћемо подијелити на нашој свечаности поводом Свјетског дана пчела који се обиљежава 20. маја”, рекао је Игњатић.

Он каже да ће у склопу обиљежавања овог датума бити организовано такмичење ученика од шестог до деветог разреда у изради цртежа на тему пчеларства.

“Најбољи радови биће награђени у више категорија. Гласањем ћемо изабрати најбољи рад који ћемо израдити као заставу нашег удружења и коју ћемо са поносом носити. Позивамо ученике да нам се придруже у прослави нашег празника и својом маштом и кретивношћу нацртају радове”, рекао је Игњатић.

Додаје да ће у договору са руководством школа у наредном периоду за ученике нижих разреда бити организована предавања и дружења са пчеларима уз дегустацију њихових производа.

“Потрудићемо се да заједнички организујемо и изложбе а све у част њеног величанства, нама драге пчеле”, истакао је Игњатић.